Brigaldara Valpolicella Superiore Case Vecie 2016

-13%

Brigaldara Valpolicella Superiore Case Vecie 2016

Topvine Brigaldara Valpolicella Superiore 2016

Brigaldara Valpolicella Superiore Case Vecie 2016

DKK 149,00 DKK 129,00

In stock

DKK 149,00 DKK 129,00

Farve mellem rubin- og granatrød. Dyb og ekspressiv aromatisk profil med noter af modne druer og blomster, friske og tørrede stenfrugter, dertil en skøn variation af kirsebær, bitterchokolade og tobak. Og så disse noter af spiritussyltet frugt.

Varenummer (SKU): I20161003
AntalYderligere rabat pr. flaskeStatus
6 or moreDKK 10,00 Available

Beskrivelse

Valpolicella Superiore Case Vecie 2016 Brigaldara er produceret som et blend af 40% Corvinone, 30% Corvina Veronese, 20% Rondinella plus 10% andre druer af områdets håndplukkede druer fra deres egen marker i den østlige del af Valpolicella. Årlig produktion: 25.000 flasker.

Stefano Cesaris Valpolicella Superiore er fremstillet ved at gære fuldmodne druer, hovedsaligt Corvina- og Corvinonesorter dyrket på bakkerne ved Case Vecie. Case Vecie er lokalt dialekt for ”gammelt hus”. Den lange og langsomme modning af druerne, udsat for stor forskel på dag og nat temperaturer, giver druerne høj syre, en karakteristisk spicy duft og en unik smag i den endelige vin. Den kraftige og tanninrige struktur er et resultat af udvælgelse af de bedste druer i marken og den bedste fermentations- teknik, brugt til at udtrække de fineste elementer i drueskindet. Valpolicella Superiore er en meget drikkelig vin, men samtidig en kompleks vin med en elegant og silkeblød tannin forårsaget af den lange modning på højt beliggende marker. Vinen lagres på 25 hl slavonsk egetræ i minimum et år for at sammensmelte druearomaer og fadaromaer til en perfekt harmoni.

Serveringstemperatur bør ligge mellem 14-16 grader. Passer perfekt til rødt kød, pizza, pasta, oste, risotto eller helt alene som ren “nydelse for sjælen”.

Valpolicella Superiore Case Vecie 2016 Brigaldara har en levetid på op til 5 år fra produktionsåret.

Valpolicella Superiore Case Vecie 2016 Brigaldara er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne deres Amarone della Valpolicella 2013, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Brigaldara.

Lidt om vingården:

Brigaldara stammer fra 1400-tallet, og refererer til en klynge gårde, familien Cesaris villa samt de omkringliggende marker. Man har mere end 80 års erfaring i at fortolke terroiret fra deres vingård. Husets filosofi har altid været at producere kvalitetsvine, der er repræsentative for jorden hvori de er blevet til. Man tilstræber en balance i markerne og overproducerer ikke, i et område der er ellers kendetegnet ved et særdeles intensivt landbrug.

Stefano Cesari er lidt som sine vine. Elegant, rolig, høflig og med en indre balance. Faktisk har vi haft et godt øje til denne herre og hans vine igennem flere år. Ud over et yderst sympatisk væsen, har Signor Cesaris vine altid stået for os som generøse med en lidt mørkere frugt end vi måske er vant til. Dertil et umiskendeligt ”appassimento” aftryk.

Huset ligger lidt uden for landsbyen San Floriano, i hjertet af det der betegnes som Valpolicella Classico området. Beliggende på en skøn bakke ved indgangen til Maranodalen, ligger den smukke villa fra 1400- tallet omgivet af marker og oliventræer. Bag hovedhuset ligger firmaets vineri velintegreret i landskabet og med selve vinkælderen under jordens overflade. Huset har været i familien Cesaris eje siden 1929, og der er blevet tappet vin under eget navn siden 1979.

Producenten betoner selv, at man ikke køber druer eller vin til produktionen af de godt 250.000 flasker. Der bliver årligt produceret på de 50 ha marker omkring vingården. Opbindingssystemet er hovedsageligt Guyot, men man har også marker med Pergola. De toneangivende druer er Corvinone, Corvina og Rondinella. Også lidt Sangiovese finder vej til et par af vinene. Stefano Cesari lægger ikke skjul på, at han godt kunne have forøget produktionen betydeligt gennem de senere år. Grunden til at han er afstået fra dette, skal findes i hans “credo” om en såkaldt organisk vækst, hvor man respekterer den naturlige vækst, dvs. opnår balance mellem stokkenes alder og størrelsen af produktionen. Brigaldara angiver selv de ret betydelige skovområder man besidder, som et væsentligt bidrag til områdets biodiversitet, hvor man tillige har en lille produktion af sorte sommertrøfler.

Læs mere om Brigaldara på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

, ,

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.


Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

You've just added this product to the cart: