Taylor´s Vintage 2003
kr. 649,00
Denne portvin har en flot, dyb lilla, næsten sort farve samt en intens og eksotisk bouquet af sorte bær og violer. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag, samt en utrolig lang og behagelig eftersmag.
Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, som er særdeles velegnet til desserter eller som et glas efter et godt måltid mad.
- Beskrivelse
- Yderligere information
Beskrivelse
Vintage Port 2003 Taylor´s er lavet af druerne til Vintage portvinene fra Taylor’s dyrkes i Douro dalen på Taylor’s egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.
P.g.a. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den – på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen – og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen
Serveringstemperatur bør ligge mellem 14-17 grader. Passer perfekt til desserter, Foie Gras samt skimmeloste såsom Roquefort. Men prøv den også som hyggevin eller som ”efter- måltidet-drink”.
Vintage Port 2003 Taylor´s har nemt en levetid på op til 50-70 år fra produktionsåret. Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Denne Vintage Port bør drikkes efter ca. 10 år, men vil uden tvivl udvikle sig i 20-25 år.
Vintage Port 2003 Taylor´s er ikke den eneste portvin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne deres Vargelles 2008, læs mere om portvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Taylors.
- 4 stjerner i Smag og Behag
- 96 point i Vinbladet
- 97 point på www.gismondionwine.com
- 100 point af Robert Parker v/The Great Wall of China,Black Tie Dinner (artikel på Robert Parkers web site)
- 6 glas i HTS Erhvervsavisen
- 98 point af Robert Parker i Wine Advocate
- 4 stjerner i Decanter
- 92-94 point i Wine Spectator
Læs mere om vingården: