Diefenhardt Spätburgunder Gutswein 2016

Topvine Diefenhardt Spaetburgunder Trocken im holzfass gereift 2016

Diefenhardt Spätburgunder Gutswein 2016

kr. 129,00

Udsolgt
0 ud af 5

kr. 129,00

Ved foden af Martinsthaler Berg bliver druerne til denne Pinot Noir høstet. Vinen domineres af mørke bærfrugter. Den fine smag afrundning skyldes bl.a. man anvender skallerne sammen med det pressede vin i egetræstønden.

VDP Gutswein

Tilgængelighed: Ikke på lager SKU: D20165001
Compare

Beskrivelse

Spätburgunder trocken 2016 fra Weingut Diefenhardt er med 100% Spätburgunder. Vinen ligger 12 måneder på franske egetræsfade. Serveringstemperatur bør ligge mellem 13-14 grader. Passer perfekt til vildt, lam, oksekød, grillet kylling eller bare som ren nydelse uden andet.

Spätburgunder trocken 2016 fra Weingut Diefenhardt har en levetid på op til 4-6 år fra produktionsåret.

Spätburgunder trocken 2016 fra Weingut Diefenhardt er ikke den eneste vin Topvine forhandler.

Vi anbefaler gerne deres Martinsthal J.D. Riesling trocken Alte Reben fra 2017, læs mere om hvidvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Weingut Diefenhardt.

Læs mere om vingården:

Weingut Diefenhardt kan se tilbage på en mere end 100 år gammel historie. Vinkælderen er dateret tilbage til det 17. århundrede. I 1917 købte Jakob Diefenhardt, bedstefar til den nuværende ejer, ejendommen i Martinsthal fra Baron von Reichenau. Vingården var et stiftende medlem af VDP. I dag styres vingården af familien Peter Seyffardt og hans datter Julia Seyffardt. Filosofien om vinfremstilling er at producere vine, der er koncentreret, komplekse og afspejler deres oprindelse (terroir). Søster Ulrike Neradt, er et kendt navn for sig selv. Hun arbejder som som tv-kommentator, Rheingau chansonsanger og forfatter. Hun arrangerer regelmæssigt programmer med kendte kunstnere på familiens vingård. På vingården tilbydes overnatnings muligheder. Ligesom familien driver en restaurant og vinothek.

Datteren Julia Diefenhardt studerede vinavl og ønologi i Geisenheim og blev færdiguddannet i 2014 med Bachelor of Science. Før og under sine studier fik hun erfaring gennem praktikophold i Stellenbosch, Sydafrika og hos Louis Latour i Bourgogne, Frankrig. Idag er hun medejer og styrer kælderen og markerne sammen med 2 fastansatte medarbejder. Man arbejder ud fra et princip om at skåne naturen så meget som muligt. Weingut Diefenhardt er dog ikke økologisk certificeret endnu.

Weingut Diefenhardt har vinmarker på de kendte skråninger som Langenberg, Schlenzenberg, Rothenberg og Wildsau. Her høstes vine som klassificeres fra Ortswein til G.G. (Grosse Lage). Diefenhardt regnes idag som en af de absolut førende producenter i Rheingau af Spätburgunder.

På vingården produceres der 82% Riesling og 18% Spätburgunder.

Årlig produktion ca. 80-100.000 flasker.

Læs mere om Weingut Diefenhardt på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...