-31%

Rosé di Casanova 2019 La Spinetta

rose_casanova 2019 La Spinetta

Rosé di Casanova 2019 La Spinetta

kr. 109,00

Udsolgt

kr. 109,00

Frisk og tør rosé vin med elegante noter fra jordbær, citrus og saftig vindrue. Grundet den sten- og sandholdige jordbund, tilføres vinen mineralitet og struktur. Rosé de Casanova er en forførrende kompleks og yderst velsmagende rosé, med den helt rigtig provence udseende farve. Et sikkert hit til de lange sommeraftener, eller til en elegant middag. Da roséen er et blend på sangiovese, passer denne rose også yderst godt til mad.

Tilgængelighed: Ikke på lager Varenummer (SKU): I20193010

Beskrivelse

Rosé di Casanova 2019 La Spinetta er med 100% håndhøstede heraf 50% Sangiovese og 50% Prugnolo Gentile. Selvom indholdet på forførrende vis har mange ligheder med navnet på roséen så kommer navnet “Casanova” fra vingården som Rivetti familien opførte i Toscana beliggende i Terricciola mellem Pisa og Volterre.

Serveringstemperatur bør ligge mellem 6-19 grader. Passer perfekt til f. eks. tortino di funghi porcini, ravioli med smør og salvie, risotto carnaroli med salsiccia, stegt eller grillet rødt kød og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Rosé di Casanova 2019 La Spinetta har en levetid på op til 3-5 år fra produktionsåret.

Rosé di Casanova 2019 La Spinetta er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne La Spinetta – Barolo Vigneto Garretti fra 2015, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra La Spinetta.

Læs mere om vingården:

La Spinetta er gigantisk. Selvom det er store ord, men intet mindre kan vel beskrive en vinproducent, der på godt og vel tyve år har formået at etablere sig som en af de absolut bedste, hvis ikke den bedste i Italien. Fra USA over England til Italien er kritikkerbegejstringen enorm. La Spinetta, hvis kælder og kontor ligger lige udenfor det nordøstlige hjørne af barbarescozonen i byen Castagnole Lanze, blev grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti. I dag ledes ejendommen af de tre brødre Carlo, Bruno og Giorgio Rivetti. I 1978 blev der produceret 7.000 flasker af én type Moscato d’Asti. Ganske hurtigt valgte man dog at vinificere og markedsføre Moscato d’Asti produktionen under fire enkeltmarker, hvoraf Bricco Quaglia allerede er mytisk.

Først fra 1989 begyndte man at producere rødvin. En af disse er en Monferato Rosso med navnet Pin, som var den første der for alvor markerede sig. Vinen består af varierende mængde Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon med førstnævnte som den dominerende. Udover Pin, producerer Spinetta 7-8 forskellige røde, Babera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbaresco, der hver især er små mesterværker. Skal nogen af disse fremhæves må det være Barbera d’Alba Gallina og Barbaresco Gallina, bedre bliver vin simpelthen ikke.

La Spinetta ejer i dag 85 hektar jord. Vingården producerer ca. 360.000 flasker, hvoraf ca. halvdelen er Moscato d’Asti, og resten fordeles primært på røde vine. Skulle man være så heldig at erhverve sig en af enkeltmaksvinene, bør man absolut føle sig som en af de få udvalgte, så stor er efterspørgslen.

Se mere om La Spinetta på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.


Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.