Ca Dei Frati Rosa 2018

Topvine Ca Del Frati Rosa del Frati 2018 Rose

Ca Dei Frati Rosa 2018

kr. 159,00

Udsolgt

kr. 159,00

Mørk laksefarve. Attraktiv næse med røde bær og vegetale noter, smagfuld og med karakter, og fin friskhed i afslutningen. En harmonisk, frisk og udtryksfuld rosato, der også er madglad. Man fornemmer havtorn, jordbær, kirsebær og mandler.

Tilgængelighed: Ikke på lager Varenummer (SKU): I20182004

Beskrivelse

Rosa dei Frati 2018 er med 100% af druesorten Gropello, Marzemino, Sangiovese, Barbera druer fra marker nær Sirmione, Lombardiet. Mosten gæres med kort skind- kontakt på temperaturkontrollerede ståltanke og vinen lagres efterfølgende 6 måneder på stål- tanke suilieviti, på de døde gær- celler, for at antage større kompleksitet. Der gennemføres ikke malolaktisk gæring Der afsluttes med to måneders flaskelagring. Serveringstemperatur bør ligge mellem 5-12 grader. Passer perfekt til Charcuteri tallerken, smagfulde fiskeretter, Insalata caprese. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Rosa dei Frati 2018 har en levetid på op til 1-2 år fra produktionsåret.

Rosa dei Frati 2018 er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Cà dei Frati – Lugana fra 2016, læs mere om hvidvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Cà dei Frati.

Læs mere om vingården:

Cà dei Frati ligger i den sydlige ende af Gardasøen, hvor Lombardiet lige akkurat endnu ikke er blevet til Veneto. Her ligger byen Sirmione og vinhuset Cà dei Frati i hjertet af produktionsområdet for Lugana DOC. Navnet, som betyder munkenes hus, er ikke tilfældigt valgt. Det vidner om, at der i flere århundreder har været kloster på stedet,
tilhørende den asketiske karmeliter-munke-orden. Den første kendte reference til Cà dei Frati er fra 1782. Her angiver at munkene producerede Lugana for kirken.

Vinhuset Cà dei Frati er grundlagt i 1939 af Domenico Dal Cero og hans søn Felice. Først i 1969 begyndte man, med Pietro da Cero i spidsen, at markedsføre hele produktionen under det nuværende navn. Dette skift i strategi blev fulgt op af en gennemgribende modernisering i markerne og i kælderen. Man blev hermed en af de første producenter i området, der satsede på kvalitet frem for kvantitet. Idag regnes Cà dei Frati som den ubestridt førende producent af Lugana eller som den også kendes, Trebbiano di Lugana.

På ejendommens ca. 61 ha vinmarker dyrkes fortrinsvis Trebbiano di Lugana, en ædel variant af Trebbiano, som fra mange producenters hånd forekommer i bedste fald ganske smagsneutral.

Den betydningsfulde, men nu afdøde italienske vinkritiker og gastronom Luigi Veronelli har måske tænkt på Cà dei Fratis vine da han imidlertid skrev følgende: ”Drink your Lugana very young and you will be struck by its freshness. Try some with af couple of years bottle age and you will enjoy its complexity, but taste a ten year old Lugana an you will be amazed by its sheer power. Lugana is unusually distinctive in style and once tasted, its character sticks in the mind.” Denne karakter genkalder i Cà dei Fratis ståltanktlagrede udgave hvide blomster, æbler og mandler og i den barriquelagrede enkeltmarksversion antager varietalen en lidt mere eksotisk karakter, som tilføjer fersken og gule blommer og træets diskrete vanilin-aromaer til dette.

Der fremstilles årligt i omegnen af 400.000 flasker. De er fordelt på 9 vine, heraf 4 hvide, to røde, en rosé, en mousserende og en sød vin. Cà dei Frati ligger ganske ideelt ved den sydlige bred af Gardasøen, hvor den fremherskende kølige nordvestenvind er med til at give druerne karakter og syrefriskhed og der dyrkes, foruden Lugana, blandt andet Chardonnay, Sauvignon og en del røde sorter.

Den sympatiske Dal Cero familie driver desuden et hyggeligt hotel med tilhørende restaurant. Vingården er smukt beliggende for foden af Gardasøens sydlige bred.

Læs mere om Cà dei Frati på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

, , ,

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.


Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.