Moncherio Carbone Roero SRU 2016

Topvine Monchiero Carbone Srue

Moncherio Carbone Roero SRU 2016

kr. 185,00

På lager
0 ud af 5

kr. 185,00

Livlig farve, med lyse, bløde rubinrøde nuancer.
Vinens store kompleksitet betyder, at aromaerne udvikler sig langsomt og blomstrer ind i raffinerede frugtbare hint af hindbær, efterfulgt af aristokratiske undertoner af krydderier og lakrids i næsen.
Stærkt indtrængen smag, med tanninerne, der starter lidt udtalt, før de gradvist blødgøres fint i en lang, stilfuld finish, som Roeros frugtagtig eller blomsterknude bringes til fulde.

Tilgængelighed: 21 på lager SKU: 0539010004
Compare

Beskrivelse

Srü 2015 Nebbiolo Roero DOCG fra Monchiero Carbone er med 100% håndhøstede Nebbiolo druer fra 2 hektar i Roero dalen. Roero er en række bakker i den sydlige del af Piemonte. Det grænser mod vest ved den store slette, mod nord ved Monferrato og mod syd ved Langhe, hvorfra den adskilles af floden Tanaro. Den fullblodige Piemonte-sort Nebbiolo er altid blevet dyrket på Roero’s stejle skråninger, hvor jorden – kalkholdig som i Langhe, men blødere – producerer vine, der er fyldt med aromaer og masser af krop uden at være overvældende. Det resulter i vine giver afbalancerede tanniner og en stor elegance, matchet af deres fyldige kvaliteter. Denne naturlige ligevægt mellem krop og tanniner betyder, at Roero “Srü” fuldt ud kan værdsættes efter et år fra frigivelsen og vil nå sit højdepunkt efter en mellemlang aldringsperiode.

Druerne vælges i midten af ​​oktober og gennemgår langvarig fermentering i traditionel stil for at udtrække så meget som muligt fra skindene. Vinen trækkes derefter af skindene og modnes i fransk eg i omkring 18 måneder, inden vinen fyldes på flaske til lagering.

Serveringstemperatur bør ligge mellem 14-15 grader. Passer perfekt til f. eks. T-bone steaks, grillet kalvekødfilet og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Srü 2015 Nebbiolo Roero DOCG har en levetid på op til 8-12 år fra produktionsåret.

Srü 2015 Nebbiolo Roero DOCG er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Monchiero Carbone – Roero Riserva DOCG Printi 2014, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Monchiero Carbone.

Læs mere om vingården:

Moncherio Carbone vingården ligger i Canale i hjertet af Roero-bakkerne. Her blev fundamentet lagt i 1987, da det store bondegård i via S.Stefano Roero blev købt. Den veletablerede vinmager Marco Monchiero vendte tilbage til sin hjemby efter mange år. Han arbejdede i forskellige italienske vingårde, og beslutningen om at købe, var bestemt påvirket af den omfattende vinkælder, der var blevet bygget under huset af en lokal familie mod slutningen af ​​1700’erne.

Marco og hans kone Lucetta Carbone samlede to familier, hvis tradition for vinfremstilling, der stammer tilbage fra begyndelsen af ​​1900-tallet, var blevet afbrudt i flere årtier, før denne satsning blev indledt.

Produktionen begyndte endelig igen i 1990. Godt hjulpet af deres søn Francesco, der for nylig var begyndt at studere vinfremstilling og som viste et umiskendeligt ønske om at påtage sig familiens vinmarker.

Det var så længe som 1918, da Clotilde Valente, oldemor på Monchiero-siden, købte Monbirone vingården med sit eget medgift. Hun fortsatte derefter med at pleje vinmarken resten af ​​hendes dage, oprindeligt mens hun ventede på tilbagekomsten af ​​hendes mand. Han emigrerede til Amerika og trods forlovelsen holdt hun ud i ensomheden i en tidlig enkestand. Moncherio Carbone vingården giver stadig sit navn til en Barbera, der er aftappet siden 1960.

Læs mere om vingården, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, ,