Monchiero Carbone Arneis Recit 2016

Topvine Moncheri Carbone Recit 2016

Monchiero Carbone Arneis Recit 2016

kr. 129,00

På lager
0 ud af 5

kr. 129,00

En duftende vin med en intens næse, kendetegnes af en lang, velafbalanceret syre, godt understøttet af masser af krop og struktur. Dens duft betyder også, at den er klar til at drikke om foråret efter årgangen, og kan holde i flere år på sit højdepunkt.

Italiens bedste hvidvins drue

Tilgængelighed: 8 på lager SKU: 0539020001
Compare

Beskrivelse

Roero Arneis DOCG RECIT 2016 fra Monchiero Carbone er med 100% håndhøstede Arneis druer fra Roero dalen. Fra Native til Roero, hvor druen er vokset siden XVI århundrede, gør Arneis til en af de ældste Piemonte-hvide druer. En svag sort med mellemstore bær og kompakte klynger modner den i anden halvdel af september. ReCit er produceret af druer dyrket på adskillige vinmarker plantet i forskellige landsbyer i Roero, der er udtryk for, hvad dette fantastiske Italienske land kan tilbyde os. “ReCit” betyder “lille konge” i den lokale dialekt, og vi mener, at dette netop er, hvad Arneis repræsenterer i forbindelse med indfødte italienske sorter.

Et ideelt match for fisk og forretter generelt, med druens store struktur kan det klart anbefales at det bruges som aperitif og til hele måltidet. Serveringstemperatur bør ligge mellem 6-9 grader. Passer perfekt til f. eks. risotto, fisk og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Roero Arneis DOCG RECIT 2016 har en levetid på op til 3-6 år fra produktionsåret.

Roero Arneis DOCG RECIT 2016 er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Monchiero Carbone – Srü 2015 Nebbiolo Roero DOCG, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Monchiero Carbone.

Læs mere om vingården:

Moncherio Carbone vingården ligger i Canale i hjertet af Roero-bakkerne. Her blev fundamentet lagt i 1987, da det store bondegård i via S.Stefano Roero blev købt. Den veletablerede vinmager Marco Monchiero vendte tilbage til sin hjemby efter mange år. Han arbejdede i forskellige italienske vingårde, og beslutningen om at købe, var bestemt påvirket af den omfattende vinkælder, der var blevet bygget under huset af en lokal familie mod slutningen af ​​1700’erne.

Marco og hans kone Lucetta Carbone samlede to familier, hvis tradition for vinfremstilling, der stammer tilbage fra begyndelsen af ​​1900-tallet, var blevet afbrudt i flere årtier, før denne satsning blev indledt.

Produktionen begyndte endelig igen i 1990. Godt hjulpet af deres søn Francesco, der for nylig var begyndt at studere vinfremstilling og som viste et umiskendeligt ønske om at påtage sig familiens vinmarker.

Det var så længe som 1918, da Clotilde Valente, oldemor på Monchiero-siden, købte Monbirone vingården med sit eget medgift. Hun fortsatte derefter med at pleje vinmarken resten af ​​hendes dage, oprindeligt mens hun ventede på tilbagekomsten af ​​hendes mand. Han emigrerede til Amerika og trods forlovelsen holdt hun ud i ensomheden i en tidlig enkestand. Moncherio Carbone vingården giver stadig sit navn til en Barbera, der er aftappet siden 1960.

Læs mere om vingården, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Land

Område

Drikkes til

, , ,

Du kunne også være interesseret i...