Moncherio Carbone Riero CECU

Moncherio Carbone Riero CECU

Topvine Monchiero Carbone SECU 2016

Moncherio Carbone Riero CECU

DKK 149,00

In stock
0 out of 5

DKK 149,00

Intense, blomstrende nuancer er fremtrædende på næsen, mens raffinementen af ​​den langvarige, strukturerede smag, der charmerer ganen, er sat til yderligere forbedringer ved lagring til de kommende år.

Availability: 2 på lager Varenummer (SKU): 0539020003

Giv som et gavekort

Føler du, at dette produkt er perfekt til en ven eller en elsket? Du kan købe et gavekort til denne vare!

Giv som et gavekort

Beskrivelse

Roero Arneis DOCG CECU d’la Biunda 2017 fra Monchiero Carbone er med 100% håndhøstede Arneis druer fra Roero dalen. Arneis vinen, der næsten udelukkende dyrkes på Roero’s stejle bakker, er arkitekten – sammen med Nebbiolo – i områdes gode omdømme rundt i vinens verden.
Det har inspireret Monchiero Carbone til at udforme dette valg med det formål at tilbyde en yderligere mulighed for at fremhæve opdræt og potentiale i denne store sort. Druerne dyrkes i den bløde, høje jord af bakker, der omgiver vezza d’alba-dalen og bakkerne, der fungerer som en buk mod Rocche of Canale på den berømte Renesio-bakke (hvor dette særlige hvide sortiment siges, at have været kendt som den “hvide Nebbiolo” for at understrege dens kvalitet og betydning). På denne type jord kan Arneis udtrykke al sin aroma og elegance.

Monchiero har valgt at dedikere dette valg til deres bedstefar Francesco Carbone, bedre kendt som “Cecu d’la Biunda”, ud af taknemmelighed for de Arneis vinstokke, han plantede i sine vinmarker, og frøene han inddrev i deres hjerter.(se logo). Serveringstemperatur bør ligge mellem 6-9 grader. Passer perfekt til f. eks. risotto, fisk og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Roero Arneis DOCG CECU d’la Biunda 2017 har en levetid på op til 3-6 år fra produktionsåret.

Roero Arneis DOCG CECU d’la Biunda 2017 er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Monchiero Carbone – Srü 2015 Nebbiolo Roero DOCG, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Monchiero Carbone.

Læs mere om vingården:

Moncherio Carbone vingården ligger i Canale i hjertet af Roero-bakkerne. Her blev fundamentet lagt i 1987, da det store bondegård i via S.Stefano Roero blev købt. Den veletablerede vinmager Marco Monchiero vendte tilbage til sin hjemby efter mange år. Han arbejdede i forskellige italienske vingårde, og beslutningen om at købe, var bestemt påvirket af den omfattende vinkælder, der var blevet bygget under huset af en lokal familie mod slutningen af ​​1700’erne.

Marco og hans kone Lucetta Carbone samlede to familier, hvis tradition for vinfremstilling, der stammer tilbage fra begyndelsen af ​​1900-tallet, var blevet afbrudt i flere årtier, før denne satsning blev indledt.

Produktionen begyndte endelig igen i 1990. Godt hjulpet af deres søn Francesco, der for nylig var begyndt at studere vinfremstilling og som viste et umiskendeligt ønske om at påtage sig familiens vinmarker.

Det var så længe som 1918, da Clotilde Valente, oldemor på Monchiero-siden, købte Monbirone vingården med sit eget medgift. Hun fortsatte derefter med at pleje vinmarken resten af ​​hendes dage, oprindeligt mens hun ventede på tilbagekomsten af ​​hendes mand. Han emigrerede til Amerika og trods forlovelsen holdt hun ud i ensomheden i en tidlig enkestand. Moncherio Carbone vingården giver stadig sit navn til en Barbera, der er aftappet siden 1960.

Læs mere om vingården, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Land

Område

Drikkes til

, , ,

Du kunne også være interesseret i...

You've just added this product to the cart: