Bepin De Eto Prosecco
kr. 165,00
Årgangs Prosecco (2015). I munden frisk og fyldig med en tiltalende tør finish. lavet efter charmat metoden. God til velkomst og fisk.
Antal | Yderligere rabat pr. flaske | Status |
---|---|---|
6 - 11 | kr. 5,00 | Available |
12 or more | kr. 10,00 | Available |
- Beskrivelse
- Yderligere information
Beskrivelse
Prosecco Brut Millesime fra Vingården BEPIN DE ETO har i generationer tilhørt familien Ceschin. Det dyrkede areal er nået op på ca 100 ha i det bedste område i og omkring Conegliano.
Siden 2009 har området opnået den eftertragtede status DOCG Milesimato Superiore. Deres Prosecco og Spumante er således altid en “vintage Prosecco” eller “vintage Spumante”, årgang er angivet på flasken. Flot designede flasker gør det ikke alene, det erfarer man når man smager disse top proffessionelle fremstillede mousserende vine. Ettore er perfektionist, intet er overladt til tilfældighederne, alt på hans vingård står snor lige. Det går igen når man smager hans vine.
Bepin De Eto laver også 2 andre spændende og lækre mousserende Spumante bobler, bl.a. denne her.
Se og læs mere om Bepin De Eto ved at klikke her.
Hvad er Prosecco?
Prosecco laves på Glera druen, en drue som tidligere blev kaldt Prosecco. Men man må også gerne benytte verdiso, perera og bianchetta samt de internationale druer pinot noir og chardonnay. I modsætning til i Champagne og Cava gærer vinen ikke på flasken, men på en tryktank. Denne metode kaldes også charmat metoden. Vinen tappes derefter under tryk på flaske, så boblerne bevares. Boblerne er derfor mere livlige end ved den klassiske metode. Det mindst tilladte alkoholindhold er 10 %, men oftest er indholdet 11,5-12 %. Nogle få vælger dog at gære på flaske hvilket også er tilladt.
De mest anerkendte og ofte bedste vine kommer fra området Cartizze, som er en bjergside beliggende i Conegliano Valdobbiadene DOCG på godt 107 hektar. Det er udover jordbunden specielt mikroklimaet som skaber den høje kvalitet. Blandt andet er der store forskelle på nat og dagtemperaturer, hvilket giver en bedre modning af druerne.
Er du til Aperol Spritz, kender du helt sikkert til Prosecco (ordet er synonym for tør, selvom vinen nu oftest er med en smule sødme).