Peat Stauning Whisky, 70 cl.

Topvine Stauning Whisk

Peat Stauning Whisky, 70 cl.

kr. 895,00

Udsolgt

kr. 895,00

Stauning gulvmalter 100% af deres byg. Først tørres byggen i egen brændeovn optændt med lokal tørv udgravet af Klosterlund Museum (Store Bølling Sø). De er stolte over dette faktum, og det tilfører noget helt særligt til deres produkt. Dobbelt destilleret i traditionelle kobber pot stills, hvilket giver en kompleks whisky med masser af nuancer at udforske. Modningsprocessen foregår i 200-liter 1st fill ex-bourbon fade. En whisky der appellerer til fans af Islay Whisky.

Tilgængelighed: Ikke på lager SKU: DK2020007
Compare

Beskrivelse

Peat Stauning whisky fra Stauning samler smagen af klitter, tørv og Vesterhavets vind på flaske. Det er en elegant whisky med et fint strejf af frugt, delikate noter af røg og en lang sødmefuld eftersmag. Stauning Peat er en single malt vis dybe smag afspejler det omgivende landskab på Vestkysten. Intet andet smager som Stauning Peat. En ægte terroir-whisky

Prøv evt. Peat Stauning Whisky som drink:

Stauning Peat Penicillin

6 cl Stauning Peat , 2.5 cl Frisk citronsaft, 2.5 cl Honningsirup & 3 Skiver frisk ingefær.

Mos ingefæren i en cocktail shaker, derefter tilføjes de andre ingredienser. Tilføj is og ryst shakeren indtil det er nedkølet. Dobbeltsi ned i et isfyldt lowball glas. Pynt med kandiseret ingefær

Vi anbefaler Rye Stauning Whisky, se mere klik her.

Læs mere om Stauning Whisky:

Stauning Whisky blev grundlagt i 2005 af 9 visionær mennesker. De havde ikke meget at gøre godt med. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.

Men de havde landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan du ønske dig?

En produktion på 2-400 liter whisky om året. Det var ambitionen i de første år. Men så fik Jim Murray, den berømte anmelder og forfatter bag den årlige Whisky Bible et glas af Staunings spæde dråber.

“Hvad i alverden er det, I har lavet?” fløj det ud af munden på Murray. “Folk, der elsker røget whisky, vil slå deres egen mor ihjel for en flaske af det her. Det kan meget vel gå hen og blive noget af verdens bedste røgede whisky.”

De ni venner indså, at deres hobbyprojekt havde potentialet til noget mere og noget større. Til trods for at en bank foreslog dem at glemme whiskyen og åbne et bageri i stedet, lykkedes det dem at rejse penge nok til at købe en gammel gård, som de kunne ombygge til et lille destilleri.

Læs mere om Stauning Whisky på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Land

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.


Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.