Opthimus 21 års rom Oliver og Oliver, 0,7 l.
kr. 599,00
I duft fornemmes vanilje, rosenblad, hybenblomster og let kokos. I smagen derimod kommer hybenmarmelade, syrlig sødme, fyldig og lun frem. Sammen giver det en lang eftersmag, spor af hyben, kokos og kirsebær.
Opthimus 21 år er en enestående fyldig rom, der har fået de bedste egenskaber fra den lange modningsproces. Den er ekstraordinær og velafrundet.
- Beskrivelse
- Yderligere information
- Anmeldelser (0)
Beskrivelse
Opthimus 21 års rom fra Oliver og Oliver er en spændende rom med base i Den Dominikanske Republik. Oliver og Oliver opkøber rom i Caribien, for at blande den på bedste vis.
Det er en hemmelighed, hvilke rom, der indgår i de forskellige blends. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at en stor del af rommen stammer fra Cuba, hvor Oliver familien har sine rødder, og også havde et romdestilleri i slutningen af det 18. århundrede. Da de grundlagde firmaet, fik lov til at købe omkring 100.000 liter god cubansk rom. Den øvrige rom er fra Panama, Trinidad, Colombia og Nicaragua, men en stor del kommer også fra deres egen ø, Den Dominikanske Republik.
Denne moderne blanding af rom er meget aromatisk og kompleks. Elegant mørkfarvet rom, der afspejler en kirsebærrød nuance med antydninger af lilla. Dens behagelige duft af caribisk aroma og smag gør den unik. Dens karakteristiske mellem-søde smag viser en fremragende og afbalanceret struktur.
Opthimus 21 års rom anbefaler vi gerne, men også deres Opthimus 25 års, klik her.
Læs mere om producenten:
Opthimus serien er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.
Opthimus er en moderne premium romserie, fejret som nyskabende, men med rødder i gamle cubanske produktionstraditioner. I denne serie af rom har man både brugt rom destilleret på en base af sukkerrøsjuice samt melasse. Derudover har man ligeledes brugt to typer egetræ under lagringsprocessen, herunder amerikansk egetræ samt fransk egetræ. Man kan på denne måde sige, at den spanske romtradition møder den franske og har skabt en hybrid, men den uovertruffen fylde og kompleksitet.
Under hele lagringsperioden på de såkaldte Solera-systemer bliver de enkelte fade fulgt og analyseret af blenderne, med den såkaldte masterblender som den overordnede ansvarlige. Inden rommen hældes på flasker ligger den i 2-6 uger i åbne fade og ilter.
Oliver & Oliver er kendt for at benytte forskellige ”blendekomponenter”. De har fx et komponent som kaldes ”moderrom” og et komponent der kaldes ”compuesto”. Moderrommen indgår i stort set alle deres aftapninger og har en gennemsnittelig alder på 25 år. Dette tilfører masser af dybde og sødme til de forskellige serier af rom. Compuesto’en er en meget gammel rom med masser af egetræssmag og bittertanniner, som i sig selv ikke er behagelig at drikke, men som tilfører en masse kompleksitet til det endelige blend.
I Opthimus-serien finder du både en 15, 18, 21 og 25 års solera-udgave og nye aftapninger i serien er under udvikling.
Læs mere om Oliver and Oliver på deres hjemmeside, klik her.
Yderligere information
Producent | |
---|---|
Land |
Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.