Noras Cannonau DOC 2017 Cantina di Santadi

-17%

Noras Cannonau DOC 2017 Cantina di Santadi

Topvine Santadi Noras 2017

Noras Cannonau DOC 2017 Cantina di Santadi

DKK 179,00DKK 149,00

In stock

DKK 179,00DKK 149,00

Dyb rubinrød farve, tenderende mod granat. Mediterran velduft med frugt og urter og skøn, blød smagsfylde i munden med smidige, modne tanniner og en attraktiv saftighed i afslutningen. Man fornemmer bl.a. hindbær, brombær, blåbær, lakrids, oliven og urter.

Availability: 31 på lagerVarenummer (SKU): I20171012

Beskrivelse

Noras Cannonau DOC 2017 Cantina di Santadi er produceret som et blend af 90% Cannonau og 10% Carignano druer af områdets håndplukkede druer fra kooperatisternes egne marker på Sardinien. i den østlige del af Valpolicella. Der produceres ca. 15.000 flasker om året. Vinen lagres i 6 måneder på anden-års barriques og dernæst 6 måneders flaskelagring.

Cannonau di Sardegna må fremstilles overalt på Sardinien, og Cannonau er i det hele taget den mest dyr- kede blå drue på øen. Santadis meget fine version kommer fra druer dyrket i den sydlige del. Vintypen regnes for en af de traditionelle fra Sardinien og det lokale Cannonau dækker over det mere kendte navn Garnacha/Grenache, som kendes fra både Spanien og Syd-Frankrig. Santadis fortolkning giver en trovær- dig, opdateret og moderne vin, med spændstighed og friskhed bevaret i frugten, og en renhed i et udtryk, der forener både kølige og varmere elementer. Det er en tør, karakterfuld vin med en skøn sødme i frugten, der individueres af herbale noter og en skøn, balance- ret smagsfylde. Fra velmodnede druer fås her en over- flod af dufte og smage, der bringer mindelser om bå- de Middelhavet og Sardinien.

Serveringstemperatur bør ligge mellem 16-18 grader. Passer perfekt til rødt kød, lam, mixed grill, pizza, pasta al Ragú, oste, julemad eller helt alene som ren “nydelse for sjælen”.

Noras Cannonau DOC 2017 Cantina di Santadi har en levetid på op til 8 år fra produktionsåret.

Noras Cannonau DOC 2017 Cantina di Santadi er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Brigaldara Ripasso Superiore 2017, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Brigaldara.

Mere om vingården:

Cantina di Santadi der blev stiftet som Kooperativet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin. De har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl per hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer, hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og vermentino og nasco til de hvide.

Det er med denne strategi lykkedes Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har ved flere lejligheder modtaget 3 glas, der er den højeste udmærkelse, af vinguiden Gambero Rosso.

Fælles for samtlige Santadis vine er dog, at der er et usædvanligt godt pris/kvalitets forhold.

Læs mere om Cantina di Santadi på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

,

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.


Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

You've just added this product to the cart: