Moncherio Carbone Langhe Tamardi

Topvine Monchiero Carbone Tamardi Langhe 2016

Moncherio Carbone Langhe Tamardi

kr. 119,00

På lager
0 ud af 5

kr. 119,00

Lys, stærk strågul farve. God aromaintensitet, der spænder fra de klassiske første undertoner af æble til dens mere kendetegnende vinkler af vilde ferskner, indkapslet i en elegant og harmonisk duft. Rund, fyldig tegn umiddelbart synlig ved indtræden, med frugtagtig fuldhed perfekt afbalanceret med skarphed. Flot krop som mærkes i den lange, fulde, dvælende afslutning.

Tilgængelighed: 1 på lager SKU: 0539020004
Compare

Beskrivelse

Tamardi Langhe Blanco DOC 2016 fra Monchiero Carbone er med 70% håndhøstede Chardonnay og 30% Sauvignon Blanc druer fra Roero dalen. Tamardi er et sjældent, gammelt piemontansk udtryk, der engang blev brugt af folk her for at udtrykke overraskelse, da de kom over noget uventet. Med sin evne til at producere både fremragende hvide og fremragende røde har Roero, nu anerkendt i mange år, som et af de allerbedste vinavlområder i Piemonte.

Denne særlige hvid er blevet fremstillet siden 1995 fra et udvalg af de bedste Chardonnay (70%) og Sauvignon (30%) druer dyrket i Roero, som bruges til at producere en vin, der er i stand til at forbedre sig over tid. Da de to sorter er klar til høst på lidt forskellige tidspunkter, vinificeres de separat i barriques, hvor de bruger seks måneder på deres egne gær, med gradvis mindre hyppige bâtonnages udføres. Efter denne periode i tønder,  kommer Tamardi på flaske og lager i yderligere 10 måneder, før de frigives på markedet.

Tamardi Langhe Blanco DOC 2016 fra Monchiero Carbone har en levetid på op til 5 år fra produktionsåret.

Tamardi Langhe Blanco DOC 2016 fra Monchiero Carbone er ikke det eneste vin som vingården producer. Vi anbefaler gerne Monchiero Carbone – Srü 2015 Nebbiolo Roero DOCG, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Monchiero Carbone.

Læs mere om vingården:

Moncherio Carbone vingården ligger i Canale i hjertet af Roero-bakkerne. Her blev fundamentet lagt i 1987, da det store bondegård i via S.Stefano Roero blev købt. Den veletablerede vinmager Marco Monchiero vendte tilbage til sin hjemby efter mange år. Han arbejdede i forskellige italienske vingårde, og beslutningen om at købe, var bestemt påvirket af den omfattende vinkælder, der var blevet bygget under huset af en lokal familie mod slutningen af ​​1700’erne.

Marco og hans kone Lucetta Carbone samlede to familier, hvis tradition for vinfremstilling, der stammer tilbage fra begyndelsen af ​​1900-tallet, var blevet afbrudt i flere årtier, før denne satsning blev indledt.

Produktionen begyndte endelig igen i 1990. Godt hjulpet af deres søn Francesco, der for nylig var begyndt at studere vinfremstilling og som viste et umiskendeligt ønske om at påtage sig familiens vinmarker.

Det var så længe som 1918, da Clotilde Valente, oldemor på Monchiero-siden, købte Monbirone vingården med sit eget medgift. Hun fortsatte derefter med at pleje vinmarken resten af ​​hendes dage, oprindeligt mens hun ventede på tilbagekomsten af ​​hendes mand. Han emigrerede til Amerika og trods forlovelsen holdt hun ud i ensomheden i en tidlig enkestand. Moncherio Carbone vingården giver stadig sit navn til en Barbera, der er aftappet siden 1960.

Læs mere om vingården, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

,

Land

Område

Drikkes til

, ,

Du kunne også være interesseret i...