Mabalai Pinot Noir 2016 Crystallum

Mabalai Pinot Noir 2016 Crystallum

Topvine Crystallum Mabalei pinot noir 2016

Mabalai Pinot Noir 2016 Crystallum

DKK 300,00

Out of stock
0 out of 5

DKK 300,00

I duften fornemmes røde kirsebær, grapefrugt og en smule appelsin. Smagen er kompleks med masser af frugt og fantastisk god syre.

Availability: Ikke på lager Varenummer (SKU): 0933010002

Beskrivelse

Mabalai Pinot Noir 2016 er fra vulkanske marker i 700 meters højde. Dette er 4. udgave af vinen og Mabalai var den første Pinot Noir produceret i området. Vinen ligger 11 måneder i franske egetræsfade, her af 20% nye. Serveringstemperatur bør ligge mellem 13-15 grader. Passer perfekt til oksekød, vildt, lam eller bare som ren nydelse uden andet. Denne vin belønnes hvert eneste år med høje point fra Robert Parker.

Mabalai Pinot Noir 2016 fra Crystallum Wines har en levetid på op til 5-8 år fra produktionsåret.

Mabalai Pinot Noir 2016 fra Crystallum Wines er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne deres Clay Shales Chardonnay fra 2018, læs mere om hvidvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Crystallum Wines.

Lidt om vingården:

Crystallum fra Walker Bay er et godt bud på Sydafrika’s næste kult-vinhus. Vinene fra Crystallum er fremstillet af Andrew og Peter-Allan Finlayson, som etablerede Crystallum Wines i 2007.

Andrew og Peter-Allan Finlayson er født ind i vinens verden, idet deres far Peter Finlayson er kældermester på Bouchard Finlayson. Denne vingård ligger også i Walker Bay området. Tidligere arbejdede Peter Finlayson på Hamilton Russell Vineyards, men han valgte at starte for sig selv i 1990. Brødrene er 3. generation af Finlayson winmagere, og sønner til den mand der blev pioner med at lave Pinot Noir i Hemel-en-Arde valley.
Andrew er arkitekt og Peter-Allan studerede filosofi og økonomi ved universitetet i Stellenbosch, men ret snart trak lysten til vinproduktionen i dem, og de er nu tilbage i vinproduktionen og laver nogle fantastiske Chardonnay og Pinot Noir.

Andrew og Peter-Allan er i færd med at bygge deres nye vinkælder på et område, som hedder Crystal Kloof. Crystal Kloof ligger mellem Hermanus og Stanford, 170 km øst for Cape Town. Dette er et idealt sted til at fremstille de bedste Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Chardonnay vine i Sydafrika, som følge af det relativt kølige klima.

Crystallum Wines producerer kun 15.000 flasker pr. år og dette er i ånd med Andrew og Peter-Allan’s filosofi, idet de ønsker en lille, intim produktion, hvor kvaliteten er i top. Hos topvine har vi taget følgende i sortimentet, Crystallum Mabalei, Paradisum, Peter Max og Clay Shales.

Læs mere om vingården, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , ,

Du kunne også være interesseret i...

You've just added this product to the cart: