Ca di Plan Barbera D´Asti 2018 La Spinetta
kr. 199,00
Mættet rubinrød med violette reflekser. Skøn Asti-karakter med præg af blommer, svesker og blåbær. Velstruktureret, saftig og finessepræget i munden.
Endnu en supervin fra en super producent…
- Beskrivelse
- Yderligere information
- Anmeldelser (0)
Beskrivelse
Ca di Plan Barbera D´Asti 2018 La Spinetta er med 100% håndhøstede Barbera druer fra marker i Castagnole og Costigliole d’Asti, i alt 23 hektar, med planter sat i slutningen af 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne. Årlig produktion ca 80.000 flasker. Vinen er lagret 12 måneder på brugte franske barriques. Ingen klaring og filtrering.
Serveringstemperatur bør ligge mellem 14-16 grader. Passer perfekt til f. eks. tortino di funghi porcini, ravioli med smør og salvie, risotto carnaroli med salsiccia, stegt eller grillet rødt kød og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.
Ca di Plan Barbera D´Asti 2018 La Spinetta har en levetid på op til 5-7 år fra produktionsåret.
Ca di Plan Barbera D´Asti 2018 La Spinetta er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne La Spinetta – Barolo Vigneto Garretti fra 2015, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra La Spinetta.
Læs mere om vingården:
La Spinetta er gigantisk. Selvom det er store ord, men intet mindre kan vel beskrive en vinproducent, der på godt og vel tyve år har formået at etablere sig som en af de absolut bedste, hvis ikke den bedste i Italien. Fra USA over England til Italien er kritikkerbegejstringen enorm. La Spinetta, hvis kælder og kontor ligger lige udenfor det nordøstlige hjørne af barbarescozonen i byen Castagnole Lanze, blev grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti. I dag ledes ejendommen af de tre brødre Carlo, Bruno og Giorgio Rivetti. I 1978 blev der produceret 7.000 flasker af én type Moscato d’Asti. Ganske hurtigt valgte man dog at vinificere og markedsføre Moscato d’Asti produktionen under fire enkeltmarker, hvoraf Bricco Quaglia allerede er mytisk.
Først fra 1989 begyndte man at producere rødvin. En af disse er en Monferato Rosso med navnet Pin, som var den første der for alvor markerede sig. Vinen består af varierende mængde Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon med førstnævnte som den dominerende. Udover Pin, producerer Spinetta 7-8 forskellige røde, Babera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbaresco, der hver især er små mesterværker. Skal nogen af disse fremhæves må det være Barbera d’Alba Gallina og Barbaresco Gallina, bedre bliver vin simpelthen ikke.
La Spinetta ejer i dag 85 hektar jord. Vingården producerer ca. 360.000 flasker, hvoraf ca. halvdelen er Moscato d’Asti, og resten fordeles primært på røde vine. Skulle man være så heldig at erhverve sig en af enkeltmaksvinene, bør man absolut føle sig som en af de få udvalgte, så stor er efterspørgslen.
Se mere om La Spinetta på deres hjemmeside, klik her.
Yderligere information
Producent | |
---|---|
Årgang | |
Druesort | |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | |
Område | |
Drikkes til |
Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.