Pira Barolo DOCG Serralunga 2015

Topvine Pira Barolo Serralunga 2015

Pira Barolo DOCG Serralunga 2015

kr. 349,00

Out of stock
0 out of 5

kr. 349,00

Granatrød med orange reflekser. Ren, intens og veldefineret aromatisk profil med et varietal- og kommunetypisk præg. Elegant, men også stofrig, koncentreret og med smidige tanniner, skøn sødme og dyb, vedholdende smag.

Smagen er falmede roser, læder, hø, variationer af kirsebær, blommer, svesker, tjære, trøfler, lakrids, tobak

Availability: Ikke på lager Varenummer (SKU): I20153000

Beskrivelse

Barolo Serralunga 2015 er med 100% håndhøstede Nebbiolo druer fra Rivette og de nederste, mindst favorable positioner på Margheria og Marenca, i alt ca. 1 ha. Planterne er sat i 1959 og 1995, er syd-sydvest vendte og ligger omkring 320 meter over havets overflade. Årlig produktion er ca 6.000 flasker. Vinen er lagret 24 måneder på store franske egetræsfade og efterfølgende 12 måneders flaskelagering. Serveringstemperatur bør ligge mellem 14-15 grader. Passer perfekt til risotto, pizza- og pastaretter, grillet oksekød og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Barolo Serralunga 2015 har en levetid på op til 5-15 år fra produktionsåret.

Barolo Serralunga 2015 er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Pira Luigi – Barbera D`Alba Superiore fra 2018, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Pira Luigi.

Mere om vingården:

Pira Luigi grundlagde denne ejendom i Serralunga d’Alba i 1950. Pira-familien startede med at sælge druer til købmænd og der er flasket Baroli op gennem 1980’erne, men en ny æra og orientering begyndte her i 1993 da man flaskede Baroli i en ny og mere opdateret, moderne stil, inspireret af Elio Altare, således en Barolo normale, Barolo Vigneto Margheria og
Barolo Vigneto Marenca. Barolo Vigna Rionda blev fremstillet første gang i 1997. Ejendommen drives nu af Luigis sønner Giampaolo og Romolo, der råder over ca. 8 ha af de bedste marker i
Serralunga d’Alba. Den samlede produktion er ca. 40.000 flasker årligt, heraf ca. 20.000 flasker Dolcetto d’Alba. Den i Langhe allestedsnærværende, svært talentfulde ønolog Giuseppe Caviola er konsulent her.

Vinene er på et uniformt højt kvalitetsniveau og vidner om en ekstrem kompromisløshed i både mark og kælder. Der produceres en fortrinlig Dolcetto d’Alba her, frugtig og meget velstruktureret, og Piras Barolo er alle forskellige og imponerende, overvejende moderne udtryk for deres respektive cru’er. Første gang Pira Luigi for alvor rammer den ønskede stil for Barolo er 1996 og fælles for dem alle er, siden da, renhed, maskulin kraft, kompleksitet og en betydelig, moden struktur og dermed er de tæt på idealet for Barolo fra Serralunga d’Alba, der har potentiale til at give de mest stofrige, tanniske og lagringsværdige vine fra Barolos i alt 11 kommuner!

Hos Topvine finder vi denne vingård særlig spændende, da man kan mærke at hver vin er lavet med kærlighed.

Læs mere om vingården på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , ,