Massolino Barolo Parussi 2012

Topvine Massolino Barolo 2012 Parussi

Massolino Barolo Parussi 2012

kr. 499,00

Udsolgt
0 ud af 5

kr. 499,00

Flot struktur. Bemærkelsesværdig tanniner som bliver blødgjort med tid og gøre det til en perfekt vin også for aldring. Den meget lange eftersmag er typisk Barolo fra Castiglione Falletto egnen.

Tilgængelighed: Ikke på lager Varenummer (SKU): 0506010010

Beskrivelse

Barolo Parussi DOCG 2012 ØKO Massolino er med 100% håndhøstede Nebbiolo druer fra Monforte d’Alba i Bussia området. Vinen er lagret 60 måneder på franske egetræsfade, heraf er 20% nye. Serveringstemperatur bør ligge mellem 14-16 grader. Passer perfekt til risotto, grillet oksekød og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Parafada vinmarken er også placeret i Serralunga d’Alba kommune. Det når en højde på 330 m over havets overflade og besætter 1,13 ha jord. Jorden består af marmisk kalk.
Vingårdens alder, den fantastiske eksponering sydfra og ryggen beskyttet mod vinden giver Massolino druer af absolut fremragende karakter.

Barolo Parussi DOCG 2012 ØKO Massolino har en levetid på op til 10-15 år fra produktionsåret.

Barolo Parussi DOCG 2012 ØKO Massolino er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Massolino – Parussi fra 2012, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Massolino.

Læs mere om vingården:

Massolino historie og deres vin blev sammenflettet med Serralunga d’Alba’s historie i 1896, da Giovanni grundlagde ejendommen. Giovanni var den allerførste person, der bragte den elektriske strøm til landsbyen. En initiativrig, ihærdig og kreativ mand, efterkommere i en familie, der har gjort kombinationen af inspiration og tradition til noget at være stolt af.

Massolino vin er resultatet af et privilegeret forhold til vinmarken, der fortolker alle dets særegenheder og nuancer. Et forhold opbygget dag for dag, der personligt overvåger hvert øjeblik i produktionskæden i alle 23 hektar af ejendommen. Fra vinmarken til kælderen, fra vinstokken til flasken.

Den første vinkælder blev bygget af Giuseppe, søn af grundlæggeren Giovanni, som sammen med sin søster Angela udviste sin ejendom til de bedste jordarter, og i 1934 var en af grundlæggerne af Consortium for Defense of Barolo og Barbaresco. På det tidspunkt havde Giuseppe seks børn. Tre af dem, Giovanni, Camilla og Renato, fulgte i deres fars fodspor og udvidede ejendommen med køb af cru vinmarker, der er autentiske juveler: Margheria, Parafada og Vigna Rionda.

Det er disse fire marker der leverer druerne til Massolinos fire enkeltmarks Baroloer, som alle er lavet på traditionel vis på store egetræsfade. Produktionen er økologisk.

Læs mere om vingården på Massolino hjemmeside, klik her.

 

I den intense duft fornemmes noter af søde krydderier, sandeltræ, tobak og læder. Serveringstemperatur: 18-20 grader. Vinen nydes bedst mellem 2019-2030.

James Suckling: 94

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Økologisk

Land

Område

Drikkes til

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...