Massolino Barolo Parafada 2012

Topvine Massolino Barolo Parafada 2012 Økologisk

Massolino Barolo Parafada 2012

kr. 499,00

Udsolgt
0 ud af 5

kr. 499,00

Parafada blev produceret første gang i 1990. Det er en intens og kompleks vin med en flot dyb granatrød farve med lyse nuancer. Den afspejler perfekt den store kompleksitet der findes i jorden omkring Serralunga d’Alba.

Den perfekte Barolo til at lagre længe.

Tilgængelighed: Ikke på lager Varenummer (SKU): 0506010023

Beskrivelse

Barolo Parafade DOCG 2012 Økologisk Massolino er med 100% håndhøstede Nebbiolo druer fra Parafada i Serralunga området. Vinen er lagret 30 måneder på franske egetræsfade plus 12 måneders flaskelagering. Der produceres årligt: 4500 flasker. Serveringstemperatur bør ligge mellem 14-16 grader. Passer perfekt til risotto, grillet oksekød og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Parafada vinmarken er også placeret i Serralunga d’Alba kommune. Det når en højde på 330 m over havets overflade og besætter 1,13 ha jord. Jorden består af marmisk kalk.
Vingårdens alder, den fantastiske eksponering sydfra og ryggen beskyttet mod vinden giver Massolino druer af absolut fremragende karakter.

Barolo Parafade DOCG 2012 Økologisk Massolino har en levetid på op til 10-15 år fra produktionsåret.

Barolo Parafade DOCG 2012 Økologisk Massolino er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Massolino – Parussi fra 2012, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Massolino.

Læs mere om vingården:

Massolino historie og deres vin blev sammenflettet med Serralunga d’Alba’s historie i 1896, da Giovanni grundlagde ejendommen. Giovanni var den allerførste person, der bragte den elektriske strøm til landsbyen. En initiativrig, ihærdig og kreativ mand, efterkommere i en familie, der har gjort kombinationen af inspiration og tradition til noget at være stolt af.

Massolino vin er resultatet af et privilegeret forhold til vinmarken, der fortolker alle dets særegenheder og nuancer. Et forhold opbygget dag for dag, der personligt overvåger hvert øjeblik i produktionskæden i alle 23 hektar af ejendommen. Fra vinmarken til kælderen, fra vinstokken til flasken.

Den første vinkælder blev bygget af Giuseppe, søn af grundlæggeren Giovanni, som sammen med sin søster Angela udviste sin ejendom til de bedste jordarter, og i 1934 var en af grundlæggerne af Consortium for Defense of Barolo og Barbaresco. På det tidspunkt havde Giuseppe seks børn. Tre af dem, Giovanni, Camilla og Renato, fulgte i deres fars fodspor og udvidede ejendommen med køb af cru vinmarker, der er autentiske juveler: Margheria, Parafada og Vigna Rionda.

Det er disse fire marker der leverer druerne til Massolinos fire enkeltmarks Baroloer, som alle er lavet på traditionel vis på store egetræsfade. Produktionen er økologisk.

Læs mere om vingården på Massolino hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Økologisk

Land

Område

Drikkes til

, , ,

Du kunne også være interesseret i...