Moncherio Carbone Barolo DOCG 2013

Topvine Monchiero Carbone Barolo 2013

Moncherio Carbone Barolo DOCG 2013

kr. 229,00

Udsolgt

kr. 229,00

Blødere end klassiske Piemonte Baroloer. Vellavet Barolo med masser af frugt i smagen samt gode tanniner. Monchiero Carbone er Roeros mest kendte vingård.

Tilgængelighed: Ikke på lager SKU: 0539010007
Compare

Beskrivelse

Barolo DOCG 2013 Monchiero Carbone fra Monchiero Carbone er med 100% håndhøstede Nebbiolo druer fra et lille område lige indenfor Barolos grænse. Gæringen er altid lang og langsom, således at alle de naturlige elementer i druerne kan udvikle sig i vinen. Derefter trækkes den ud i forskellige fyldfat, hvor den fuldfører sin malolaktiske gæring og forbliver i mindst 24 måneder. Efter et yderligere år med modning i fred og ro i de gamle kældre, bliver vinen aftappet og gjordt klar til frigivelse.

Serveringstemperatur bør ligge mellem 13-15 grader. Passer perfekt til f. eks. risotto, grillet oksekød og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Barolo DOCG 2013 Monchiero Carbone har en levetid på op til 8-12 år fra produktionsåret.

Barolo DOCG 2013 Monchiero Carbone er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Monchiero Carbone – Srü 2015 Nebbiolo Roero DOCG, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Monchiero Carbone.

Læs mere om vingården:

Moncherio Carbone vingården ligger i Canale i hjertet af Roero-bakkerne. Her blev fundamentet lagt i 1987, da det store bondegård i via S.Stefano Roero blev købt. Den veletablerede vinmager Marco Monchiero vendte tilbage til sin hjemby efter mange år. Han arbejdede i forskellige italienske vingårde, og beslutningen om at købe, var bestemt påvirket af den omfattende vinkælder, der var blevet bygget under huset af en lokal familie mod slutningen af ​​1700’erne.

Marco og hans kone Lucetta Carbone samlede to familier, hvis tradition for vinfremstilling, der stammer tilbage fra begyndelsen af ​​1900-tallet, var blevet afbrudt i flere årtier, før denne satsning blev indledt.

Produktionen begyndte endelig igen i 1990. Godt hjulpet af deres søn Francesco, der for nylig var begyndt at studere vinfremstilling og som viste et umiskendeligt ønske om at påtage sig familiens vinmarker.

Det var så længe som 1918, da Clotilde Valente, oldemor på Monchiero-siden, købte Monbirone vingården med sit eget medgift. Hun fortsatte derefter med at pleje vinmarken resten af ​​hendes dage, oprindeligt mens hun ventede på tilbagekomsten af ​​hendes mand. Han emigrerede til Amerika og trods forlovelsen holdt hun ud i ensomheden i en tidlig enkestand. Moncherio Carbone vingården giver stadig sit navn til en Barbera, der er aftappet siden 1960.

Læs mere om vingården, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , , , , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.


Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

AntalYderligere rabat pr. flaskeStatus
6 - 12kr. 19,00 Available
0 or morekr. 0,00 Available