Giacomo Fenocchio Barolo Bussia 2015

Giacomo Fenocchio Barolo Bussia 2015

Topvine Giacomo Fenocchio Barolo Bussia 2015

Giacomo Fenocchio Barolo Bussia 2015

DKK 409,00

Out of stock
0 out of 5

DKK 409,00

Farven er dyb granatrød og duften er fint og behageligt med intense dufte af krydret rose og lakrids. Smagen er tør, varm, fyldig og afbalanceret med udtalte tanniner og en vedvarende eftersmag. En vin specielt tilpasset til lagering.

Availability: Ikke på lager Varenummer (SKU): I20152001

Beskrivelse

Barolo Bussia 2015 fra Giacomo Fenocchio er med 100% Nebbiolo druer fra Village of Monforte d’Alba – Bussia zonen. Vinen ligger 6 måneder i ståltank og derefter 30 måneder i store Slovenske egetræsfade. Serveringstemperatur bør ligge mellem 15-18 grader. Passer perfekt til rødt og hvidt kød, vildt, oste eller bare som ren nydelse uden andet.

Barolo Bussia 2015 fra Giacomo Fenocchio har en levetid på op til 8-10 år fra produktionsåret. Årlig produktion er ca. 25.000 flasker.

Barolo Bussia 2015 fra Giacomo Fenocchio er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne deres Castellero fra 2013, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Giacomo Fenocchio.

Lidt om vingården:

Giacomo Fenocchio fra Barolo er et lille familiefirma. Vingården blev grundlagt i 1864. Idag er produktion fra ca. 10 hektar marker placeret i hjertet af Barolo-distriktet tæt på Alba i Piemonte i Nordvestitalien. Giacomo Fenocchio-familien holder, nu på femte generation, stædigt fast i de gamle traditioner for vinfremstilling i en vinverden, der ellers bliver stadigt mere moderne og teknisk orienteret. Idag er det sønnerne Claudio, Albino og Alberto Fenocchio, som står for alt arbejdet på gården.

Druerne dyrkes på familiens egne marker i hjertet af Barolo på marker i Bussia ved Monforte D`Alba, Villero i Castiglione Falletto og Cannubi i Barolo. Her dyrkes de tradtionelle druer som Barbera, Arneis, Nebbiolo og Dolcetto.

Mark-og kælderarbejde

Arbejdet i marken foregår med udgangspunkt i nogle af de bedst beliggende marker i distriktet, lavt udbytte og fokus på at lade terroiret slå igennem via omhyggelig pleje af de gamle stokke. I kælderen er det tilsvarende filosofien snarere at lade vinen udtrykke sit eget, indre jeg, end at præge den med fadsmag, fremelskning af umiddelbar frugt o.l. Der gæres med naturgær frem for kulturgær og sprøjtes minimalt, nogle gange slet ikke, i markerne. Der gæres lang tid med skallerne; for baroloernes vedkommende 30 dage for sikre maksimal ekstraktion og særpræg fra marken. Vinene filtreres ikke før aftapning; man anvender alene den naturlige bundfældelse fulgt af flytning af vinen over bundfaldets niveau fra fad til fad. Resultatet er stærkt terroirprægede vine, med elegance og kompleksitet frem for rå kraft. Den ægte vin!

I GiacomoFenocchios kældre og bolig, som ligger lige midt i det berømte Bussia-område (subzone) i Monforte kommune. Et ganske stort bakkedrag, som mindst 13 forskellige producenter ejer små bidder af. Giacomo Fennochios mark ligger i Bussia Sottana og er på ca. 5.8 hektar. Vinen er rustik, hård som ung, velduftende, velstruktureret og længelevende; det er klassisk Barolo i gammeldags stil, som kræver tid for at folde sig ud.

Hos Topvine kan vi kun sige – hvis du sørger top Baroloer, så er det her huset…

Læs mere om vingården på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , , ,

You've just added this product to the cart: