Barbera D`Alba Superiore 2019 Pira

Topvine Pira Barbera d Alba Superiore 2018

Barbera D`Alba Superiore 2019 Pira

kr. 199,00

På lager

kr. 199,00

Mættet rubinrød farve. Frugtig, udtryksfuld aromatisk profil med præg af kirsebær og vilde bær. I munden saftig, spændstig og med dybde, velsmag og længde.

Man fornemmer violer, røde bær, blommer, syrlige og søde kirsebær.

Tilgængelighed: 4 på lager Varenummer (SKU): I20191018

Beskrivelse

Barbera D`Alba Superiore 2019 er med 100% håndhøstede Barbera druer fra 2 sydvestvendte hektar i Roddino, på grænsen til Serralunga d’Alba i 420 meter over havets overflade. Vinstokkende er fra år 2000. Vinen er lagret 12 måneder på store franske egetræsfade. Serveringstemperatur bør ligge mellem 14-15 grader. Passer perfekt til risotto, pizza- og pastaretter, grillet oksekød og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Barbera D`Alba Superiore 2019 har en levetid på op til 5-7 år fra produktionsåret.

Barbera D`Alba Superiore 2019 er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Pira Luigi – Barolo Serralunga fra 2015, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Pira Luigi.

Mere om vingården:

Pira Luigi grundlagde denne ejendom i Serralunga d’Alba i 1950. Pira-familien startede med at sælge druer til købmænd og der er flasket Baroli op gennem 1980’erne, men en ny æra og orientering begyndte her i 1993 da man flaskede Baroli i en ny og mere opdateret, moderne stil, inspireret af Elio Altare, således en Barolo normale, Barolo Vigneto Margheria og
Barolo Vigneto Marenca. Barolo Vigna Rionda blev fremstillet første gang i 1997. Ejendommen drives nu af Luigis sønner Giampaolo og Romolo, der råder over ca. 8 ha af de bedste marker i
Serralunga d’Alba. Den samlede produktion er ca. 40.000 flasker årligt, heraf ca. 20.000 flasker Dolcetto d’Alba. Den i Langhe allestedsnærværende, svært talentfulde ønolog Giuseppe Caviola er konsulent her.

Vinene er på et uniformt højt kvalitetsniveau og vidner om en ekstrem kompromisløshed i både mark og kælder. Der produceres en fortrinlig Dolcetto d’Alba her, frugtig og meget velstruktureret, og Piras Barolo er alle forskellige og imponerende, overvejende moderne udtryk for deres respektive cru’er. Første gang Pira Luigi for alvor rammer den ønskede stil for Barolo er 1996 og fælles for dem alle er, siden da, renhed, maskulin kraft, kompleksitet og en betydelig, moden struktur og dermed er de tæt på idealet for Barolo fra Serralunga d’Alba, der har potentiale til at give de mest stofrige, tanniske og lagringsværdige vine fra Barolos i alt 11 kommuner!

Hos Topvine finder vi denne vingård særlig spændende, da man kan mærke at hver vin er lavet med kærlighed.

Læs mere om vingården på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.


Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.