La Spinetta Barbaresco Gallina 2011
kr. 995,00
Tæt rubinrød farve. Dyb, kompleks, varietaltro næse. Majestætisk anlagt, velstruktureret, generøs og betagende.
Man fornemmer roser, blåbær, brombær, boysenbær, kirsebær, spiritussyltet frugt, vanilje, mynte, fennikelfrø, trøfler..
- Beskrivelse
- Yderligere information
- Anmeldelser (0)
Beskrivelse
Barbaresco Gallina 2011 La Spinetta er med 100% håndhøstede Nebbiolo druer fra Gallina di Neive, ca. 280 meter over havets overflade. Positionen er sydvendt og 3,5 ha ud af La Spinettas 5 ha her er beplantet med Nebbiolo. Planterne er sat i slutningen af 1950’erne. Årlig produktion ca 11.000-12.000 flasker. 7 dages maceration i horisontale temperatur kontrollerede rotofermentatorer. Vinen lagres 18 måneder på 80% nye franske barriques, medium toast.
Med Barbaresco Gallina realiserede Giorgio en drøm om at fremstille Nebbiolo på allerhøjeste niveau ud fra sin produktionsfilosofi: Fremragende marker, gamle planter, lave høstudbytter, relativt kort macera- tion og afstemning med næsten helt nye franske barri- ques. Barbaresco Gallina er den blødeste og mindst tanninstrukturerede af de tre store Barbareschi, men som de to andre forener også denne både en enestå- ende kraft og koncentration fra en stor ekstraktbase med en forunderlig elegance. Tæt, dyb og sensuel frodig som en kvinde malet af Rubens – er dette en mere moderne fortolket Barbaresco af enestående kvalitet og et stærkt udtryk for dyrkningshabitatet.
Serveringstemperatur bør ligge mellem 13-15 grader. Passer perfekt til f. eks. agnolotti del plin med trøfler, risotto med kalvehaler, stegt og grillet rødt kød samt ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.
Barbaresco Gallina 2011 La Spinetta har en levetid på op til 5-15 år fra produktionsåret.
Barbaresco Gallina 2011 La Spinetta er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne La Spinetta – Langhe Nebbiolo fra 2016, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra La Spinetta.
Læs mere om vingården:
La Spinetta er gigantisk. Selvom det er store ord, men intet mindre kan vel beskrive en vinproducent, der på godt og vel tyve år har formået at etablere sig som en af de absolut bedste, hvis ikke den bedste i Italien. Fra USA over England til Italien er kritikkerbegejstringen enorm. La Spinetta, hvis kælder og kontor ligger lige udenfor det nordøstlige hjørne af barbarescozonen i byen Castagnole Lanze, blev grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti. I dag ledes ejendommen af de tre brødre Carlo, Bruno og Giorgio Rivetti. I 1978 blev der produceret 7.000 flasker af én type Moscato d’Asti. Ganske hurtigt valgte man dog at vinificere og markedsføre Moscato d’Asti produktionen under fire enkeltmarker, hvoraf Bricco Quaglia allerede er mytisk.
Først fra 1989 begyndte man at producere rødvin. En af disse er en Monferato Rosso med navnet Pin, som var den første der for alvor markerede sig. Vinen består af varierende mængde Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon med førstnævnte som den dominerende. Udover Pin, producerer Spinetta 7-8 forskellige røde, Babera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbaresco, der hver især er små mesterværker. Skal nogen af disse fremhæves må det være Barbera d’Alba Gallina og Barbaresco Gallina, bedre bliver vin simpelthen ikke.
La Spinetta ejer i dag 85 hektar jord. Vingården producerer ca. 360.000 flasker, hvoraf ca. halvdelen er Moscato d’Asti, og resten fordeles primært på røde vine. Skulle man være så heldig at erhverve sig en af enkeltmaksvinene, bør man absolut føle sig som en af de få udvalgte, så stor er efterspørgslen.
Se mere om La Spinetta på deres hjemmeside, klik her.
Yderligere information
Producent | |
---|---|
Årgang | |
Druesort | |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | |
Område | |
Drikkes til |
Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.