Albino Rocca Barbaresco 2016

Topvine Albino Rocca Barbaresco 2016

Albino Rocca Barbaresco 2016

kr. 299,00

Udsolgt
0 ud af 5

kr. 299,00

Let og charmerende, viser denne rødvin en utvivlsom lakrids, tjære og kirsebær smag af Nebbiolo. Den er rund, og byder på et strejf af egetræ, krydderier og flot integreret garvesyre. Eftersmagen er lang og yndefuldt med lakrids og krydderi.

Tilgængelighed: Ikke på lager Varenummer (SKU): I20161002

Beskrivelse

Barbaresco 2016 Albino Rocca er med 100% Nebbiolo druer fra Barbaresco området. Barbaresco kommer fra MGA Meruzzano, den del der tilhører San Rocco Seno d’Elvio, som nu er en del af kommunen Alba. Druerne er fra relativt unge planter fra flere andre cru’er. Man ønsker at fremstille en finessepræget Barbaresco med en typetro karakter, og en klassisk rosenfloralitet. Vinen er lagret på egetræsfade efterfulgt af flaskelagering. Serveringstemperatur bør ligge mellem 13-15 grader. Passer perfekt til okse, lam, vildt og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Barbaresco 2016 Albino Rocca har en levetid på op til 6-8 år fra produktionsåret.

Barbaresco 2016 Albino Rocca er ikke den eneste vin Topvine forhandler. Vi anbefaler gerne Albino Rocca – Barbaresco AR fra 2016, læs mere om rødvinen her. Klik på linket her og se de andre vine fra Albino Rocca.

Læs mere om vingården:

Albino Rocca blev grundlagt i 1950, men de tidligste aftapninger fra denne producent er fra omkring 1960. Et afgørende vendepunkt i ejendommens historie indtraf i 1988 da Angelo Rocca, traf – og blev vinmæssigt inspireret af – Elio Altare. Sympatiske Angelo markerede sig snart som Barbaresco-specialist og mente selv at 1991 var den første årgang for den ønskede Barbaresco-stil.

Der er nu i alt 15 ha vinmarker, overvejende i Barbaresco og lidt i Neive, samt 8 ha i S. Rocco Seno d’Elvio. Området, der ligger vest for Treiso med retning mod Alba, er i dag hjemmehørende under Alba kommune, men med Barbaresco-status. Den årlige produk-tion er på ca. 135.000 flasker, og heraf er knap 8 ha dedikeret til Nebbiolo da Barbaresco. Dette giver ca. 38.000 flasker, fordelt på Ronchi og Loreto i Barbaresco kommune, og de nye besiddelser på den fortræffelige cru Montersino, der er delt mellem Treiso og San Rocco Seno d’Elvio, hvorfra der første gang er fremstillet en Barbaresco i 2001, uden markangivelse, da der er tale om druer fra unge planter.

Stilistisk er der sket en del radikale ændringer de senere år hos Albino Rocca. Hvor man tidligere ikke gik af vejen for at gære ved ret høje initialtemperaturer (helt op til 39 grader celsius!), går man i dag ikke over 30/31 grader celsius. Brugen af rotofermentatorer sker i dag langt mere nænsomt end tidligere. Tidligere års ret intensiv barriquelagring på Brich Ronchi, er med årgangen 2006 erstattet af en blot 4% ny barriquelagring, 16% brugte barriques og 80% 20 hl. botti. Dette giver knap så farvemættet en vin end tidligere. Ronchi fremstår i dag væsentlig mere elegant og finesserig, dog stadigt med en dejlig råfrugt. Albino Rocca var en af de første til at opdage den dygtige østriske bødker Franz Stockinger. Han blev så begejstret for Stockingers fade sammen med nebbiolo, at langt det meste er udskiftet til disse. I dag ser man Stockingers fade i flere andre kældre.

Læs mere om vingården, klik her.

Yderligere information

Producent

Årgang

Druesort

Dyrkningsmetode

Traditionel

Land

Område

Drikkes til

, , , ,