-16%

BenRiach 21 års Single Malt Whisky, 70 cl.

Topvine BenRiach 21 års Single Malt Whisky

BenRiach 21 års Single Malt Whisky, 70 cl.

kr. 1.250,00

Udsolgt

kr. 1.250,00

Der er masser af vanilje, chokolade og røde frugter, der udvikler sig i glasset sammen med BenRiach typiske søde byg og frugtagtig stil. BenRiach 21 years Old er bl.a.blevet udemærket med sølvmedalje ved “International Wine & Spirit Competition” i 2017.

Tilgængelighed: Ikke på lager SKU: SCO20202011
Compare

Beskrivelse

21 års Single Malt Whisky er denne fremragende aftapning fra BenRiach, som er lagret i mere end 21 år på en kombination af fire forskellige fadtyper. BenRiachs  Master Blender Rachel Barrie har skabt en fantastisk afbalanceret malt, hvor hver fadtype tilfører unikke noter til den samlede smagsoplevelse.

Fadtype: Bourbon-, vin-, sherry- og egetræsfade

Alkohol: 46%

Størrelse: 70 cl.

21 års Single Malt Whisky anbefaler vi gerne men prøv også gerne BenRiach – Single Malt Peated Birnie Moss.

Læs mere om Whisky destilleriet:

BenRiach Whisky destilleri har levet en omtumlet tilværelse. John Duff købte BenRiach i 1897 men brugte det udelukkende til at producere malt til sit andet bryggeri, nemlig Longmorn.

Træerne vokser som bekendt ikke ind i himmelen, og i slutningen af 1800-tallet revnede ballonen, whiskyindustrien gik i sort, og John Duff blev erklæret konkurs. Et af de blenderfirmaer, som var med til at forcere overproduktionen, var Pattison, Elder & Company, bedre kendt som ”Pattison-brødrene”. Deres transaktioner gik på at sælge lagrene for efterfølgende at tilbagekøbe dem til en højere pris. Og så blev de igen solgt til en endnu højere pris, og så igen tilbagekøbt.

Efter dette store krak, stod industrien tilbage med overproduktion og alt for store lagre – fuldstændig uden harmoni med efterspørgslen. De enorme lagre kombineret med den dårlige britiske økonomi i starten af 1900-tallet var hård for whiskyindustrien. En del af produktionsapparatet blev sat i stå, og antallet af destillerier faldt dramatisk. Mange blev midlertidigt lukket ned, heriblandt BenRiach. Der skulle gå hele 65 år, inden BenRiach atter kom i produktion. Dog blev maltningsgulvene stadigvæk brugt på BenRiach under hele nedlukningsperioden. Her blev der nemlig maltet byg til produktionen på Longmorn, faktisk helt frem til 1998.

Glenlivet Destillers Ltd købte destilleriet i 1960, og efter en modernisering blev det genåbnet i 1965, altså nøjagtig 65 år efter at det var blevet lukket ned på grund af krisen i whiskyindustrien. I 1972 besluttes det, at BenRiach også skulle producere røget whisky. En whisky, som udelukkende var tiltænkt at indgå i firmaets forskellige blends.

Først da Billy Walker, en rigtig whisky legende tog over i 2004 blev der for alvor gang i kedlerne. De blev bl.a. kåret til Whisky distiller of the year i 2009 men valgte at sælge deres andele igen i 2015.

Læs mere om BenRiach Whisky destilleri på deres hjemmeside, klik her.

Yderligere information

Producent

Land

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.


Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.