Prosecco laves på Glera druen, en drue som tidligere blev kaldt Prosecco. Men man må også gerne benytte verdiso, perera og bianchetta samt de internationale druer pinot noir og chardonnay. I modsætning til i Champagne og Cava gærer vinen ikke på flasken, men på en tryktank. Denne metode kaldes også charmat metoden. Vinen tappes derefter under tryk på flaske, så boblerne bevares. Boblerne er derfor mere livlige end ved den klassiske metode. Det mindst tilladte alkoholindhold er 10 %, men oftest er indholdet 11,5-12 %. Nogle få vælger dog at gære på flaske hvilket også er tilladt.
De mest anerkendte og ofte bedste vine kommer fra området Cartizze, som er en bjergside beliggende i Conegliano Valdobbiadene DOCG på godt 107 hektar. Det er udover jordbunden specielt mikroklimaet som skaber den høje kvalitet. Blandt andet er der store forskelle på nat og dagtemperaturer, hvilket giver en bedre modning af druerne.
Er du til Aperol Spritz, kender du helt sikkert til Prosecco (ordet er synonym for tør, selvom vinen nu oftest er med en smule sødme).
-
-
BOBLER, PROSECCO
Prosecco Millesimato 2020 Ekstra Dry Pitars Winery
kr. 119,00Tilføj til kurvVis produkt -