Øko-Bio vine bliver mere og mere udbredt i Danmark. Tendensen er simpelthen at Danskerne vil vine uden kunstgødning, kemisk fremstillede sprøjtemidler m.m. Topvine er derfor gået seriøst ind i Øko-Bio vine og arbejder hele tiden på at bringe endnu flere spændende vine på markedet som opfylder disse betingelser. Vi er også gået et skridt videre med vores vingård fra Mallorca, Es Fanger, de laver nemlig veganer vine. Til veganer vine må man ikke gøre brug af traditionelle klaringsmidler baseret på æg, mælk eller husblas. Vi har nedenstående delt vindyrkningen op de 3 mest almindelige typer.

Konventionel vindyrkning:

Der bruges kunstgødning

Der bruges syntetisk fremstillede sprøjtemidler mod sygdomme, insekter og ukrudt.

Økologisk vindyrkning:

For at blive certificeret skal vinproducenten underlægge sig regelmæssig kontrol af en autoriseret organisation. Det tager typisk 3 år at konvertere en vinmark til økologisk dyrkning.

Der bruges kun svovl og kobbersulfat til skadedyrsbekæmpelse og bekæmpelse af svampesygdomme.

Der bruges ikke kunstgødning

Biodynamisk vin:

Biodynamisk landbrug bygger på Rudolph Steiner og Maria Thuns arbejde. Rudolf Steiner grundlagde den filosofiske retning, som kaldes antroposofien. Jorden opfattes som en levende organisme og vinavlerens opgave er at styrke det mikrobiologiske liv i jorden. Ekstremt små mængder af forskellige mineraler og planteudtræk dynamiseres i vand og sprøjtes på vinstokken og jorden for at styrke planternes immunforsvar. Pløjning giver ilt til mikrobiologien i jorden og sender rødderne dybt ned i jorden, hvor de bliver uafhængige af gødning og jævn vandtilførsel udefra. Demeter er den kontrolelrende instans, som godkender biodynamiske vinavlere.

Demeter-specifikationer: Totalt svovlindhold < 90 mg/l
(150 mg/l for konventionelle røde vine og 210 mg/l for hvide vine)

Filter