Domaine des Féraud har tilhørt domæne Domaine de Peissonnel i godt 100 år. Hvornår præcis de første vinstokke er plantet vides ikke. Det man ved er at ejerne, Rival Family, plantede Syrah, Semillion og Cabernet Sauvignon vinstokke fra Rhônetal, Graves og fra Médoc i Vidauban årtier, før disse sorter blev officielt godkendt til Appellation Côtes de Provence. De havde åbenbart kendt til klimaets og jordforholdene med masser af sten og sand. Dette giver ideelle betingelser for vine med karakter og frisk elegance.
På sin 50 års fødselsdag lovede Dr. Marcus Conrad, at han ville opfylde sin drøm om at eje en vingård i Provence. 2 år senere (2011) købte han sammen med sin familie vingården Domaine des Féraud. Hans kærlighed til Provence går mange år tilbage: havet, lyset, kulturen, landet og ikke mindst middelhavskøkkenet og rosévinen.
Vingården de overtog fra Louis Fourniers arvinger er på 35 hektar. En del af familien lægger navn til deres vine. Nemlig børnene Carlotta, Emilia og Roberta og hans kone Annerose.
Vingården ligger i Vidauban, kun 30 km fra Saint Tropez, i hjertet af vinregionen “Côte de Provence”. Dette område har været hjemsted for at tørre rosévin i mere end 2000 år. Vingårdens “terroir” giver ideelle betingelser for røde vine med karakter og frisk elegance. Denne kraftige vind, med få skyer og solskin i mere end 3.000 timer om året, bringer regelmæssigt tør luft fra indlandet til regionen. Dette giver lav fugtighed, som favoriserer sunde vinstokke og holder sygdomme væk.
I respekt for traditionen bruger man områdets typiske druer, nemlig Syrah, Grenache Noir, Cinsault. For friske, frugtfulde og typiske hvide vine uden fadsmag, anvender vingården den hvide drue (Vermentino).
Biodynamisk dyrkning
Vingårdens domæne giver ideelle betingelser for rigtige “terroir” vine. Derfor har de i de senere år gået tilbage til organisk vinavl (“la reconversion biologique”) og har indført biodynamiske metoder (“la biodynamie” ), Herunder intensiv jordforberedelse, udelukkende brug af organisk befrugtning, fuldstændig afstå fra brugen af kemiske pesticider og opretholdelse af biodiversitet. Biodiversitet og intensiv jorddyrkning er et krav ligesom naturlige gær anvendes. I deres kældre er de opmærksomme på den sparsomme brug af sulfititilsætninger (SO2). Dette gør deres vine ikke kun er naturlige, men også særligt fordøjelige.
Læs mere om vingården, klik her.
-
ANDRE VARER, FRANKRIG, FRANKRIG, HVIDVIN, ØKO-BIO VINE, ROSEVIN
Domaine des Féraud – Cuvée Prestige Rosé 2021
kr. 129,00Tilføj til kurvVis produkt -
ANDRE VARER, ØKO-BIO VINE, ROSEVIN
Domaine des Féraud – Arômas des Maures Rosé 2020
kr. 149,00Tilføj til kurvVis produkt -
FRANKRIG, ØKO-BIO VINE, RØDVIN
Domaine des Féraud – Grande Cuvée 2014
kr. 199,00Tilføj til kurvVis produkt -
FRANKRIG, ØKO-BIO VINE, RØDVIN
Domaine des Féraud – Nature Red 2018
kr. 159,00Tilføj til kurvVis produkt -
ANDRE VARER, ØKO-BIO VINE, ROSEVIN
Domaine des Féraud – Pur-Eté Rosé 2018
kr. 159,00Tilføj til kurvVis produkt -
FRANKRIG, ØKO-BIO VINE, RØDVIN
Domaine des Féraud – Indigéne 2015
kr. 199,00Tilføj til kurvVis produkt