Rheingau har dyrket vin siden 800 års tallet. Området opfandt Spätlese og mange siger at Riesling druen stammer herfra. Flere dokumenter har peget på, at Benediktinermunkene på Schloss Johannisberg var først med dyrkningen.

Området begynder nær sammenløbet af Main-floden med Rhinen, sydøst for Wiesbaden, og strækker sig på højre bred af Rhinen til Lorchhausen, nord for Rudesheim, og området ligger fint beskyttet og i læ af Taunus bjergene. Jordbund er tung med masser af skiffer, kvartsit, grus og sandsten. Der findes også lerjord, dyb, sædvanligvis kalkholdige jord af sandet løss og ikke mindst marker med dyb phyllit skiffer.

Rheingau strækker sig vest for Frankfurt langs med Rhinen. Floden, der ellers flyder fra syd mod nord, slår ved byen Mainz – næsten præcist ved den 50. breddegrad – et knæk, og løber fra øst mod vest forbi kendte byer som Eltville, Oestrich-Winkel og Rüdesheim.

De største byer i området er Wiesbaden, Eltville og Rüdesheim.

Topvine repræsentere Weingut Diefenhardt i Danmark Vingården har vinmarker på de kendte skråninger som Langenberg, Schlenzenberg, Rothenberg og Wildsau. Her høstes vine som klassificeres fra Ortswein til G.G. (Grosse Lage). Diefenhardt regnes idag som en af de absolut førende producenter i Rheingau af Spätburgunder.

I Rheingau produceres der ca. Riesling 87%, Müller-Thurgau 2%. Mere overraskende er det måske, at 11% af vinplanterne i Rheingau er Spätburgunder (Pinot Noir). De findes især på de stejle og solrige bjergsider ved Rüdesheim og Assmannshausen.

Læs mere om Rheingau på Wines of Germany side, klik her.

Se alle vinene fra Topvine, klik her.

Filter