Weingut Knebel

Weingut Knebel blev i 1990’erne opbygget af Beate og Reinhard Knebel i Winningen. Efter Reinhards død måtte sønnen, Mathias Knebel overtage styringen, hvilket sidenhen har lykkedes ham ganske godt – faktisk så godt, at han i foråret 2017 fik den den tyske VDP klassifikation. Knebel producerer næsten kun Riesling, dog er ca. 2% reserveret til Weissburgunder. Generelt er alle Knebels Rieslinge i top kvalitet og ses også ofte på restauranter af mere eksklusiv karakter.

Weingut Knebel forvalter næsten 7,5 hektar vinmarker i Mosels mest stejle terrasse formede skråninger. Skiferformationer fra nedre Devon-perioden (for 360 mill. år siden) karakteriserer karakteristika for de vine, der produceres her. “Respekt og tålmodighed er de to nøgleord, der symboliserer vores arbejde,” siger Matthias Knebel. Respekt for et unikt kulturlandskab og dets naturlige forhold – små terrasserede områder, som udelukkende forvaltes med hånden. Respekt også for en traditionel druesort, som har optimale vækstbetingelser her: nemlig Riesling druen. Beate og Matthias Knebel ser sig selv som ledsagere af deres vine – ledsagere med en ide, et mål, et stilkoncept og den nødvendige tålmodighed for at tillade hjørner og kanter. Sådan udvikles Rieslingens egenskaber og særegenheder – i hvert område, enhver situation, hver årgang og hver tønde.

Weingut Knebel producerer årligt ca. 45.000 flasker hvidvin.

I modsætning til midt Mosel, hvor der er forholdvis meget restsødme i druerne. Laver vingården Knebel mineralske og frisk vine. Der produceres også en lille smule Auslese, som er af den absolute topkvalitet.

Er du til Riesling i topkvalitet, så må disse vine ikke gå din næse og mund forbi!