Weingut J Neus

Weingut J Neus blev grundlagt i 1881 af Josef Neus senior. Idag drives af iværksætterfamilien Schmitz fra Mainz. I midten af ​​den gamle rødvinsby Ingelheim har Christian Schmitz siden 2012 gjort et selvpålagt mål for at producere Spätburgunder på højeste niveau. Teamet omkring den daglige leder Lewis Schmitt og kældermester Julien Meissner arbejder med stor energi for at give Ingelheimer Pinot Noir fra Weingut J Neus sin nye, gamle pragt.

I de gyldne tider, for mere end 130 år siden besluttede Josef Neus senior sig for at finde en vingård i den daværende verdensberømte rødvinsby Ingelheim. I det 19. århundrede var familien en vigtig brik i regionen. Bedst bevist gennem vin- og prislister fra perioden. Den Neus-klon, der blev udviklet på daværende tidspunkt bliver idag brugt til topvine andre steder i regionen. Alt sammen på grund af sine fremragende egenskaber.

Idag giver de gamle vinstokke sammen med de velplejede egetræsfade og et stort kendskab til den kalkholdige jord de perfekte rammer for spændende vine.

J Neus har den største kælder med de ældste tønder i regionen Rheinhessen. Bygningen er fra slutningen af det 19. århundrede og i kælderen ligger 1000 l. tønder som stadigvæk er i brug. De ældste tønder dateres tilbage til 1893 og 1897 og har siden været i kontinuerlig brug. Neus-familien havde bragt disse, temmelig atypiske tønder til Rheinhessen fra tøndemager i Mosel.

Deres brug af store egetræsfade giver rødvinene fra vingården deres kendetegn. Nemlig den mere udpræget fadsmag.

Læs mere om vingården Weingut J Neus på deres hjemmeside, klik her.