Weingut Graf Adelmann

Weingut Graf Adelmann holder til hos Burg Schaubeck. Vingården drager fordel af mere end 700 års erfaring med vinproduktion. Denne lange tradition blev grundlagt (først dokumenteret omtale i 1297). Vingården har altid været været banebrydende indenfor vinproduktion. Takket være Michael Graf Adelmanns engagement har deres bedste rødvine modnet på tønder siden 1981 – en tid, hvor fadlagring  af vin stadig blev betragtet som en grov fejltagelse i Tyskland. Dette blev fulgt af målrettet udtynding af druer, elektronisk kontrol af gæringstemperatur, presning af hele druer og til sidst den første cuvée i 1989.

Dette er alle ideer og teknikker, der nu er standard mange steder. Ja for mange endda er det ved at blive en tradition. Godset har været i besiddelse af Graf Adelmann siden 1914. På det tidspunkt var der allerede dyrket vin i vinmarkerne i næsten 1000 år.

I 1914 hørte kun ti hektar vinmarker til godset, i dag er der 21 ha. De 60 procent stejle skråninger med op til 75 procent hældning – giver de bedste betingelser for uafhængige vine af høj kvalitet. 65 procent af vinmarkerne er plantet med rødvin, hovedsageligt Lemberger og Pinot Noir. Riesling, Pinot Gris og Pinot Blanc dominerer den hvide vin.

I 2012 tog sønnen Felix Graf Adelmann over efter at have studeret i London og Madrid. Han har lært sit værktøj gennem arbejde på anerkendte vingårde i Tyskland og i udlandet. Han forsætter dermed familiegenerationen med høj kvalitet og gården er delvist omlagt til økologi fremfor konventionel landbrug. Fra 2021 er hele vingården certificeret økologisk.

Læs mere om Weingut Graf Adelmann på deres hjemmeside, klik her.