Weingut Geil

Weingut Geil er beliggende i den sydlige del af vindistriktet Rheinhessen. Helt præcist i Bechtheim. Det er en familiejet vingård og idag bor der 3 generationer på gården. Historien starter dog helt tilbage i 1871, da Georg Geil købte gården og grundlage områdets første vingård. Han sendte sin søn, da på det tidspunkt, kun var 10 år gammel ud og for at plante de første vinstokke. Johann Geil blev også den første i Bechtsheim som fyldte vin på flaskerne i området. Johann Geil var ikke kun driftig med vinene. Han var med til at starte blandt andet Raiffeisenbank og var i en årrække borgmester i byen Bechtheim. For sine store indsats for byen blev han æresborger med titel af Oekonomierat. En titel som indgår på vinene sammen med Johann Geil idag.

Weingut Geil´s filosofi handler om kvalitet før kvantitet. Et højt niveau i håndværket af vin- og sektfremstilling. Og så er familien og deres familiekultur i højsædet.

Weingut Geil har vinmarker omkring Geyersberg, Rosengarten og Hasensprung. Hver især med forskellige jordbunde, som giver de forskellige karaktaristika for vinene. Her produceres vine af følgende sorter; Riesling, Burgunder eller Pinot Noir samt Silvaner.

Selvom Weingut Geil idag regnes blandt de bedste vingårde i Rheinhessen, er de ikke endnu blevet tildelt en plads i VDP, som regnes for de allerbedste i Tyskland. Johann Geil er dog nr. 14 på listen over Tysklands bedste vinproducenter.

Vi har hos Topvine valgt et mindre udvalg af deres sortiment og har idag 5 forskellige vine at tilbyde.