Tenuta Patruno Perniola

Tenuta Patruno Perniola stammer fra begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Den kommer ud af “familiens lidenskab” for Apulia-området, så rig på historie og tradition, men stadig lidt kendt. Gårdsejernes formål var at fremstille områdets mest fremragende produkter. Idag er hovedformålet med vinproduktionen at bevare den lokale vin, Primitivo di Gioia del Colle. Hvis oprindelse kan spores tilbage til Peucetii-tiderne. Sorten af ​​denne vinstok blev klassificeret for første gang i anden halvdel af 1700-tallet af Indelicati, en primicerius benedektinsk munk, der forudså vinens gode kvalitet valgte de bedste planter.

Man har bygget en ny moderne vingård i området for at udvikle Primitivo druen. Ekspertisen ved denne vin er resultatet af en masse kombinerede positive aspekter, såsom den kuperede omgivelse omkring 350 meter over havets overflade, de hyppige klimavariationer og den stenede jorden fuld af mineraler, der tilbyder jorden en rødlig farve, som “Det Røde lande”er opkaldt efter. De gunstige forhold i klimaet og særegenhederne i territoriet er ret egnede til produktion af en vin af fremragende kvalitet, elegant, garvesyre, med en fuld aromatisk krop. De røde bærdruer symboliserer den typiske vinproduktion af Primitivo fra Gioia del Colle. Patruno

Tenuta Patruno Perniola  producerer tre slags vin fra primitive druer: DOC, IGT og sød IGT. Vingården er idag økologisk og fremtryller nogle helt igennem fremragende vine – specielt prisen taget i betragtning.

Ideen om at fremstille denne form for unikke primitive vin af fremragende kvalitet. Stammer fra ønsket om at tilfredsstille både den almindelige vindrikker og dem, der tilfældigvis smager den for første gang.

Læs mere om Tenuta Patruno Perniola på deres hjemmeside, klik her.