Stauning Whisky blev grundlagt i 2005 af 9 visionær mennesker. De havde ikke meget at gøre godt med. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.
Men de havde landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan du ønske dig?
En produktion på 2-400 liter whisky om året. Det var ambitionen i de første år. Men så fik Jim Murray, den berømte anmelder og forfatter bag den årlige Whisky Bible et glas af Staunings spæde dråber.
“Hvad i alverden er det, I har lavet?” fløj det ud af munden på Murray. “Folk, der elsker røget whisky, vil slå deres egen mor ihjel for en flaske af det her. Det kan meget vel gå hen og blive noget af verdens bedste røgede whisky.”
De ni venner indså, at deres hobbyprojekt havde potentialet til noget mere og noget større. Til trods for at en bank foreslog dem at glemme whiskyen og åbne et bageri i stedet, lykkedes det dem at rejse penge nok til at købe en gammel gård, som de kunne ombygge til et lille destilleri.
Læs mere om Stauning Whisky på deres hjemmeside, klik her.