SassoDiSole Agricola

SassoDiSole Agricola er ejet af Terzuolo familien. De har dyrket deres afgrøder i det Nordøstlige Montalcino-distrikt omkring Torrenieri siden det 1700 århundrede. Det var først i 1970-erne, at den nuværende vingård blev bygget. De tilhørende marker plantet af den nuværende ejer, Roberto Terzuolos forældre. Roberto har allerede fra barnsben lært alt om mark- og kælderarbejde. Senere fulgt op med formel uddannelse. Senere har han arbejdet for flere af Montalcinos mest betydningsfulde producenter, herunder bl.a. i otte år for områdets ikoniske producent og “opfinder” af den Brunello, vi kender i dag, Biondi Santi.

Roberto har med inspiration fra arbejdet hos Biondi Santi valgt en stærkt traditionalistisk stil, hvor målet er at skabe vine med et stærkt præg af terroiriet. Der arbejdes således i praksis efter de økologiske principper i markerne, dvs. uden brug af pesticider, herbicider og kunstig gødning, mens man i kælderen forlader sig på spontangæring og lagring på store, gamle (3500 liters) slavonske egefade. Der svovles meget behersket og resultatet er en klassisk, gammeldags vin med stor garvesyrestruktur og den for området klassiske udprægede frugtsyre, som giver vinene stor friskhed.

Familien har altid personlig styret produktionen af druerne, vinfremstillingen og raffinering af vinen for at sikre den højeste kvalitet i hver flaske. Visionen om altid at se på fremtiden uden nogensinde at glemme sin fortid. Teknologisk innovation og respekt for traditioner er hemmelighederne for at få kvalitetsvine.

SassoDiSole Agricola er beliggende i en højde på mellem 280 og 320 meter over havets overflade i den smukke Orcia-dal. Druerne høstes manuelt og med processen opnås den højeste kvalitet. En langsom alkoholisk gæring med naturgær i over 20 dage med skindkontakt.

Der benyttes store tønder på 35 og 50 hl i slavisk eg. Tønderne holder vinen i årevis og beriger den med aromaer og smag. Valget, der sigter mod at bevare frugtens integritet giver vinene elegance og forfining.

Læs mere om vingården på deres hjemmeside, klik her.