Massolino

Massolino historie og deres vin blev sammenflettet med Serralunga d’Alba’s historie i 1896, da Giovanni grundlagde ejendommen. Giovanni var den allerførste person, der bragte den elektriske strøm til landsbyen. En initiativrig, ihærdig og kreativ mand, efterkommere i en familie, der har gjort kombinationen af inspiration og tradition til noget at være stolt af.

Massolino vin er resultatet af et privilegeret forhold til vinmarken, der fortolker alle dets særegenheder og nuancer. Et forhold opbygget dag for dag, der personligt overvåger hvert øjeblik i produktionskæden i alle 23 hektar af ejendommen. Fra vinmarken til kælderen, fra vinstokken til flasken.

Den første vinkælder blev bygget af Giuseppe, søn af grundlæggeren Giovanni, som sammen med sin søster Angela udviste sin ejendom til de bedste jordarter, og i 1934 var en af grundlæggerne af Consortium for Defense of Barolo og Barbaresco. På det tidspunkt havde Giuseppe seks børn. Tre af dem, Giovanni, Camilla og Renato, fulgte i deres fars fodspor og udvidede ejendommen med køb af cru vinmarker, der er autentiske juveler: Margheria, Parafada og Vigna Rionda.

Læs mere om vingården på Massolino hjemmeside, klik her.