Maison Chartron et Trebuchet blev grundlagt af Jean-René Chartron i 1984 med Louis Trébuchet, leder af et vinhandelsfirma. Ejendommen blev købt i efteråret 2016 af Francois Martenot, hvis mål er at fremme de store hvide vine fra Bourgogne, samtidig med at man respekterer og foreviger det kvalitetsarbejde, der blev opnået af Jean Chartron og Louis Trébuchet.
Maison Chartron et Trébuchet er specialiseret i produktion af gode hvide Bourgogne-vine. Det begynder med et radikalt udvalg af de allerbedste grunde: Côte-terroirerne i højeste kvalitet vælges, og druerne overvåges omhyggeligt gennem modningsperioden. Al høstning sker for hånd. Hele vinfremstillingen foregår i fat. En andel på 20 – 40% nye tønder bruges, afhængigt af betegnelser og årgang. Vine overlades til alder i 12-18 måneder. Rackningen af vinene foregår på traditionel måde, hvilket fjerner enhver unødvendig filtrering. Derefter aftappes vinene uden at blive udsat for den omgivende luft for at bevare al deres smag og kvalitet. De ældes derefter i fire til seks måneder, før de frigives til markedet.
Læs mere om Maison Chartron et Trebuchet, klik her.