LaFond Winery

Lafond Winery er en familieejet vingård. Vingården blev opført og grundlagt i Santa Barbara i 1998. I år 2000 hjemtager man den første høst, og slår officielt dørene op for besøgende i 2001. Husets produktion og historie er skabt omkring deres egen Lafond Vineyard, i Santa Rita Hills, som blev etableret i 1971. Pierre Lafond var first-mover i området, da husets vinmager, Bruce McGuire, sammen med grundlægger, Pierre Lafond, så potentialet for Rhône-druer i området. Dette førte til, at man plantede både Syrah og Grenache druer i området, der normalt er kendt for at levere et udsøgt resultat på Pinot Noir og Chardonnay. 

Pierre Lafond og Lafond-familien har gennem tiden høstet stor ros for, at få sat Santa Barbara på landkortet for vinproduktion. Med Bruce McGuire ved sin side, som vinmager, siden 1981, har de tilsammen haft stor indflydelse på områdets udvikling af både marker og stil på vinene. 

Vinene fra Lafond Winery kommer udelukkende fra regionen Santa Rita Hills, et område som betragtes som værende det ypperligste til vinproduktion i Santa Barbara-distriktet. Vinene bærer præg at at området er det mest kystnære i distriktet, og har typisk utroligt flot balance mellem frugt og syre. Fra Riesling til Chardonnay over Pinot Noir til Syrah produceres vine, med fokus på høj kvalitet. Hvidvinene udviser både flot syre og frugt, og de fadlagrede hvidvine har en nærmest euforiserende balance med egetræsfadene. De røde vine kan variere helt fra de lette Pinot Noir vine, med enorm elegance og let forførende frugt, til de tunge Syrah vine, med enorm tyngde og intensitet, dog båret igennem af lækker syre og frugt.

Bæredygtighed er også en vigtig del af familiens kerneværdier. Dette gælder både for Lafond Winery samt søster vingården Santa Barbara Winery. I 2016 blev begge vinhuse SIP certificeret (“Sustainability in Practice”). Pierre’s søn, David Lafond, havde i årevis forbedret vingården og markerne til en 100% bæredygtig, organisk og manuel produktion. Dette blev modtaget med stor begejstring.

Læs mere om Lafond Winery på deres hjemmeside klik  her.