Ken Forrester

På de stejle skråninger på Helderberg bjerget, i det berømte vinområde Stellenbosch, ligger en af Sydafrikas ældste vingårde, Ken Forrester. Området i Stellenbosch kaldes i almindelighed for “Home of Chenin Blanc” og andre premium-prisbelønnede vine. Gennem årene har Ken Forresters sortiment af kvalitetsvine fået massiv national og international anerkendelse med bogstaveligt talt hundredvis af priser og anerkendelser. Vingårdens vine er bredt tilgængelige i velrenommerede restauranter og eksporteres over hele kloden.

Ken Forrester overtog vingården i 1993 og allerede året efter blev de første vine lanceret under deres eget navn. Ud over at producerer vin gik familien igang med en renovering af hovedhuset og plante nye vinstokke. Deres berømte Chenin Blanc druer høstes opad det kølige Helderberg bjerg. Hvor nattens kulde og dagens hede giver den perfekte balance for druerne. Scholtzenhof er hovedhuset og en af Sydafrikas første vingårde, som kan dateres helt tilbage til 1689. Området Stellenbosch blev dannet eller grundlagt kun 10 år før. Guvenør Simon van der Stel gav Frederick Boot Of Gotha området. Gotha blev senere udskiftet til Botha og er forfædre til Sydafrikas første præsident, Louis Botha.

Filosofien bag har altid været at skabe håndlavede og individuelle vine, som kan passe til et stort udvalg af mad samt give massere af værdi for pengene – hvilket det må siges, at holdet i dén grad har opnået!
De vine vi fører hos Topvine fra Ken Forrester har alle scoret 90+ ved Robert Parker – bedst rangeret har vi ”THE FMC – Chenin Blanc”, som Robert Parker hyldede med 94 point!

Læs mere om Ken Forrester på deres hjemmeside, klik her.