Isle of Arran Distellers har altid været et fint sted til at lave god whisky. Da mængden blev vurderet over kvaliteten, kunne deres små ø ikke konkurrere økonomisk, og en efter en faldt destillerierne fra. Isle of Arran Distellers genoplivede traditionen, da de byggede deres nye destilleri i Lochranza, på den nordlige ende af øen. Da man åbnede en tre år gammel tønde den 25. juli 1998, nød deres gæster den første lovlige dram af Arran whisky i over 160 år.
De producerer nu en række whisky i alle aldre og udtryk, men alle fremstilles ved hjælp af de samme traditionelle metoder og materialer. De bruger altid skotsk byg og de store kar, der bruges til gæring – er fremstillet af Oregon fyr. Destillation finder sted i høje, svanhalsede kobberkedler, og deres whisky modnes omhyggeligt i udvalgte egetræfade, der tidligere har haft Sherry, Bourbon og andre specielt udvalgte brugte tønder. Selv i dag slipper ca. 2% af ånden gennem det porøse træ hvert år, hvilket giver englene deres berømte andel….
I juni 2016 fejrede de deres 21-års jubilæum og dåben af ’Rowan House’, en helt ny blandings- og smagsbygning på grund af deres Lochranza Distillery. De er nu færdig med at opbygge deres andet destilleri ved Lagg, i den sydlige ende af Isle of Arran. Tiderne har aldrig været mere spændende for dem.
Læs mere om Isle of Arran på deres hjemmeside, klik her.