Domaine Thomas

Domaine Thomas har i familien har dyrket druer og produceret vin i Sancerre siden 1670. Idag er det ni- og tiende generation af vinavlere Jean og Ginette Thomas sammen med deres børn Julien og Christale, som dyrker 19 hektar Sauvignon Blanc og Pinot Noir ud fra landsbyen Verdigny. Julien er netop startet på vingården efter at have afsluttet sine studier ved Lycée Viticole i Beaune. En forsættelse af en lang familietradition på domænet.

Domaine Thomas & Fils repræsenterer tre forskellige jordtyper inden for Sancerre; flint og kalksten jord øst for Sancerre, kaldet Piton; Hvide Kimmeridgian kalksten jordarter kendt som terres blanches på de højeste skråninger, mod vest; og caillottes, de grushældninger rig på ler og kalksten beliggende på den sydlige skråninger af appellationen.

Domaine Thomas´s 2 vinmarker i Piton, hvor de flasker “Grand’Chaille”, en blød, kødfulde Sauvignon Blanc rigelig i blomsteraromaer og frisk surhed. To af deres cuvees bærer navnet “Terres Blanches”, en rosé og en rød fra Pinot Noir.

Jean og Julien dyrker deres vinmarker bæredygtigt og anvender ikke kunstgødning. De plover regelmæssigt for at gøde jorden og lader et lille græsdække vokse mellem rækkerne. Dette giver nitrogen til jorden.

Når høsten ankommer til deres helt nye kældre, sorteres druerne, presses forsigtigt og tages derefter ind i temperaturstyrede tanke af rustfrit stål. Her får de lov til at modne langsomt på deres kvas i seks til otte måneder. Ultimus er undtagelsen, da den delvist fermenteres i tønden sammen med kvaset i 10 måneder for at give et robust udtryk for de gamle vinstokke. Alle vine klares med æggehvider og filtreres let før aftappet.

Læs mere om vingården, klik her.