Denis Race

Denis Race Chablis har efterhånden 4 generationers erfaring på vingården, og datteren har overtaget driften mere og mere de sidste år. Siden 1979, hvor Denis Race producerede de første 2000 flasker på vingården, har de selv stået for hele produktion. Det vil sige presning, påfyldning og etikettering.

Chablis er måske verdens mest kendte vin, oversøisk er det ofte opfattet som en “vinstil”, nemlig som sprøde, friske og liflige vine på Chardonnay. Chablis hører klassisk til under Bourgogne selvom der er ca. 100 km fra Beaune til Chablis. Chablis findes i mange kvaliteter, og ofte bliver man skuffet over kvaliteten i diverse supermarkeder, hvor prisen er alt afgørende. God chablis er ikke billigt men godt.

Med 18 Ha egne vinmarker beliggende i nogle af Chablis bedste områder, kan Domaine Denis Race styre hele processen fra vinstok til flaske, undergrunden er fyldt af Kimmerrigdekalk, som giver den der “flintede” note til klassisk Chablis. Vinstokkene er mellem 2 til 65 år gamle. Domænet laver 90.000 flasker om året fordelt på 8-9 varianter fra 27.000 til 200 af deres Grand Cru.

Idag sælger man ca. halvdelen af flaskerne på vingården. Resten eksporteres til resten af verden. Siden 2016 har Topvine solgte deres 4 vine.

Lidt om Chablis området:

I Chablis må der kun fremavles Chardonnay druer. Alt andet må ikke komme i vinene. Der findes 42.000 hektar landbrugsjord i domænet. Indenfor domænet er vinen opdelt i 4 klasser, nemlig; Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis, and Petit Chablis.

Læs mere om Denis Race, klik her.