DeMorgenzon Stellenbosch

DeMorgenzon Stellenbosch var oprindeligt et afsnit af Uiterwyk. Vingården er blandt ​​de ældste gårde i Sydafrika, der dateres tilbage til grundlæggelsen af ​​Stellenbosch i 1679.

Alle vinmarker i Vestkappen er smukke og alle har enestående terroir. De fleste mener dog, at DeMorgenzon er den mest ekstraordinære af dem alle. Skråninger stiger fra omkring 200m til næsten 400m over havets overflade, og fra vingården er der udsigt til Cape Town, Table Mountain, Cape Point, Cape Hangklip, Hottentots Holland bjerge, Helderberg og Simonsberg med havet som baggrund. Nogle vil kalde det ‘bjergvinmarker’, selv foretrækker de at være kendt som ‘vinmarker’. I foråret blomstrer specielt udvalgte vildblomster mellem gårdens vinstokke. Man er ikke i tvivl om, at en biodiversitet og økologisk følsomt miljø bare producerer uendeligt bedre druer, og skønheden i deres vinmarker, er fanget i hver flaske af deres vin.

I 2003 købte Wendy og Hylton Appelbaum DeMorgenzon og har siden omdannet DeMorgenzon til en vingård på 224 hektar, hvor der vokser rigelige vildblomster mellem vinstokke. Ejendommen er derfor blevet omdannet de seneste år.

Winemaker Carl van der Merwe blev medlem af DeMorgenzon i juli 2010. DeMorgenzon Stellenbosch Winery har et ry for fremragende hvide vine.

DeMorgenzon har utallige lokale anerkendelser. Vinanmelder Platters (Sydafrikas mest kendte anmelder) har således de sidste 2 år udnævnt vingårdens 2 hvidvine, som Sydafrikas bedste. Internationalt har DeMorgenzon vundet prestigefyldte Decanter World Wine-priser for deres Chardonnay og Chenin Blanc.

DeMorgenzon Reserve Chenin Blanc vandt The International Chenin Blanc Trophy i tre år i træk på The International Wine Challenge i London.