Cantina Torre Zambra

Cantina Torre Zambra blev grundlagt i 1910 da bedstefar Vincenzo rejste til Napoli i sin hundevogn. Han skulle afslutte forhandlingerne om køb af en grund på omkring 20 ha jord, der ligger omkring et udkigstårn. Landet tilhørte Zambra-familien, og tårnet, der blev kaldt efter dem, blev kendt som ”Torre Zambra”. Her plantede Vincenzo de første Montepulciano- og Trebbiano vinstokke. Dyrkede dem i ca. 30 år, indtil de blev ødelagt under anden verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Laurentino De Cerchio, Vincenzos svigersøn, fanget af den nazistiske hær og fængslet i Tyskland. Det lykkedes ham først at vende tilbage til Villamagna i 1947. Tilbage til den lille landsby overtog han Cantina Torre Zambra og begyndte sin konstante aktivitet som vinbonde, hvor han plantede de gamle ødelagte vinstokke og begyndte at genopbygge vingården. I 1961 blev den første Torre Zambra høst aftappet.

Villamagna territoriet har et århundrede gammelt tradition for vinstoksplantning, attesteret med sit eget navn (“villa magna” betyder faktisk “stor plot”) og har altid været betragtet som den mest velegnede til dyrkning af Montepulciano druer. Dens bakker er velsignet med et unikt mikroklima, der gør dette til et af verdens bedste vinområder. Havet og bjergene er lige uden for døren og skaber pludselige temperaturændringer, både fra dag til nat og fra den ene sæson til den næste, en klimafunktion, der er hemmeligheden bag meget parfume hvide vine og komplekse røde vine med langt aldringspotentiale. Vingårdens bakker ligger mellem 120 og 200 meter i højden. Jorden er ligger sydøst med kalksten og lerjord samt rig på næringsrige stoffer. Derfor er vinene komplekse og spændende – det reneste udtryk for områdets fantastisk jorde.

Læs mere om vingården på deres hjemmeside, klik her.