Cantina Kellerei Bozen

Cantina Kellerei Bozen blev inddirekte startet i 1908, da 30 landmænd besluttede sig for at oprette et vinkooperativ i kurstedet Gries. De 18 vinproducenter omkring St. Magdalena-bakken grundlage så i 1930 et andelsselskab. De havde målet om sammen bedre at kunne markedsføre de lokale vine. I dag består sammenslutningen af 224 familier og et fælles mål: mangfoldighed, lidenskab, glæde.

I 1908 var det allerede et stort mål at vinificere og markedsføre deres lokale Sydtyrolske sorter Lagrein og Vernatsch.

Efter 2. verdenskrig etablerede Gries-vingården sig med succes på det tyske vinmarked. Især med produktionen af ​​Lagrein Kretzer (rosévin). På trods af de turbulente tider i 1970’erne og 1980’erne lykkedes det Gries-vingården at øge salget af typen Lagrein (mørke) ved at omdanne produktionen fra mængde til kvalitet og konsolidere den på markedet.

Med vinkrisen gik også vingården St. Magdalena nye veje. Med den førende sort St. Magdalener, en temmelig stærk vin fra Vernatsch-druen og stigningen i vinkvaliteten, blev vingården vellykket uden for landegrænserne. Et vigtigt øjeblik var året 1971. Hvor begrænsningen og omvurderingen af ​​Magdalener-området i løbet af DOC-forordningen blev etableret.

I 2001 gik Grieser og St. Magdalener vingården hurtigt med på at fusionere kræfter for at blive et af de førende vinfremstillingsvirksomheder i Sydtyrol og bringe markedsføringen af ​​de forskellige vine.

I 2018 fulgte flytningen til Moritzinger Weg 36. En lysende terning, der ser ud til at vokse majestætisk fra skråningen, administrationsbygningen med Vinarius Wineshop og produktionsområdet, der blev skabt for det meste under jorden, og hvor hvert eneste element tjener vinens kvalitet. Alt i alt en klima venlig vingård, der opfylder kravene til energieffektivitet og bæredygtighed.

Læs mere på deres hjemmeside, klik her.