Cantina Brezza

Brezza hvis fulde navn er ‘Giacomo Brezza e figli Az. Agr.’ blev etableret helt tilbage i 1885 og huset har produceret vin siden 1910. Det hæderkronede hus har formået at anskaffe sig parceller i absolutte topmarker som Cannubi, Castellero, og Sarmassa hvor der dyrkes nebbiolo til deres Barolo. På markerne Fossati og San Lorenzo dyrkes dolcetto og på Cannubi Muscatel marken barbera. Vores interesse blev vakt for nogle år siden ved et besøg i kælderen, der blev flot indrammet af et bryllup på deres hotels tagterrasse. Den foretagsomme familie driver restaurant og hotel i hjertet af byen Barolo og dyrker vin i kælderen. Et gastronomisk ensemble, der producerer relativt små mængder vin i klassisk stil. Vi var især imponerede over den rene stil og den høje kvalitet i både de “små vine” som Barbera og Dolcetto og det tunge skyts fra absolutte topmarker. Det er os en udsøgt fornøjelse at give jer adgang til denne klasseproducent fra Piemonte.

Læs mere om vingården, klik her.