Bodegas Ramón do Casar

Bodegas Ramón do Casar er en hvidvinsproducent fra Prado, Ourense, D.O.Ribeiro.

Ramón do Casar er et projekt, der blev startet af de tre bror González Sabucedo til at opfylde drømmen om deres far, Ramón, som efter 20 år i Venezuela kunne vende tilbage og gradvist købe landet, hvor disse udsøgte vine er fra. Bodegas Ramón do Casar har 8 hektar egne vinmarker, der ligger ved bredden af ​​floden Miño. Vinstokkene blev plantet i 2000 med lokale sorter på granitiske jordarter på 350 meter højde. Klimaet er under stor indflydelse fra det oceaniske Atlanterhav.
På toppen af ​​den tekniske retning er Pablo Estévez, en fremadstormende ung vinproducent, som anerkendt for at producere store hvidevine i dette område. Han overvåger personligt hver afgrøde- og dyrkningsproces fra beskæring til høstning for at sikre, at alle druer har en fremragende kvalitet, når de høstes.

Bodegas Ramón do Casar har følgende druer på deres vinmarker: Treixadura, Albariño og Godello.
Høstning udføres manuelt i hånden. Druerne selekteres bagefter på vingården til at indgå til de forskellige vine. Før gæring bliver druerne ødelagt og knust gennem en kuldeveksler, som tager druerne til let presning, hvor de bliver most og klargjort til gæring ved brug af stille tryk. Vinen skal fermenteres under kontrolleret temperatur gennem hele processen. Før vinflasken frigives flaskelageres vinen at få kompleksitet.

Ramón do Casar har bl.a. vundet prisen for bedste hvidvin i Galicien de sidste 3 år. Ret godt gået da de kun har lavet vin de sidste 5 år. Siden 2015 har Topvine haft agentur på vingården.

Læs mere om Ramón do Casar på deres hjemmeside, klik her.