Bodegas Montecastro

Bodegas Montecastro blev i 2002 oprindeligt startet af den vinmager Bertrand Erhard sammen med flere velhavende personer. Man købte tilsammen 27 hektar på 5 forskellige matrikler. Arealerne med vinstokkene ligger tæt på Vega Sicilia og Domino De Pingus.

Bortset fra et mindre hjørne med op mod 100 år gamle vinstokke, blev der plantet nye Tempranillo vinstokke. Samtidig blev arkitekt Roberto Valle sat igang med opførelsen af en helt ny vingård. Alt tegnede godt da Robert Parkers mand i 2007 gav de første vine 92 point.

Pengene manglede da vinsalget ikke nåede de estimerede planlagte højder. Bodegas Montecastro måtte derfor sælge gården og ingen ringere end Hacienda Monasterio og Peter Sisseck købte den. Med sig bragte han sin faste 1. mand i Carlos de la Fuente. Chrystelle Moran står idag for eksportsalget fra vingården. Helt på samme måde som på vingården Hacienda Monasterio.

Siden 2015 (med årgang 2012) har makkerparret tilført vinene den ekstra elegance, som de er så kendt for. Vinene ligger allerede idag lige i hælene af de allerbedste i Ribera del Duero. Man kan så kun tænke hvor godt det hele bliver når vinstokkene får lidt mere alder. Nu er de ihvertfald kommet i de bedste hænder.

Vingården har 3 vine i serien. Den almindelige, en reserva og en enkeltmarksvin La Roca. Vi har som de eneste i Danmark alle 3 vine.

Bodegas Montecastro bruger i produktionen helt nye og næsten nye franske egetræstønder. Vinen ligger typisk 16 til 20 måneder i tønderne, selvfølgelig afhængig af årgange.

Læs mere om vingården, klik her.