Bayou Louisiana Rum

Bayou Louisiana Rum er noget så specielt som amerikansk rom fra sydstaten Louisiana. Louisiana, som ligger ud til den mexicanske golf, har et fantastisk klima til dyrkelse af sukkerrør, og er dermed ideel til produktion af rom. I dette område, har man dyrket sukkerrør siden 1700-tallet, og rom var engang den foretrukne spiritus i U.S.A. Denne stolte, gamle tradition fører Bayou Distillery nu videre med stor succes.

Bayou Distillery ligger i byen Lacassine og blev etableret af tre venner tilbage i 2013. Bayou Rum er en small batch rum, produceret fra lokalt dyrket sukkerrør. Til produktionen af Bayou Rum bruger man udelukkende sukkerrørsmelasse fra den ældste familieejede sukkerfabrik i U.S.A. Deres rom er destilleret via batch-destillation i små copper pot stills og modnes derefter i bourbon-, rye- og/eller sherry-fade. Det er en sand craft rum som holder et meget højt niveau.

Læs mere på deres hjemmeside, klik her.

Reiniel Vicente Diaz, som sluttede sig til virksomheden i 2013, står bag produktionen af rommen, og er destilleriets master blender og produktionsleder. Han har rødder i den cubanske og dominikanske romproduktion, og har arbejdet med romproduktion siden han var 16 år. Hans far, Omar Vicente har mere end 15 års erfaring med romproduktion på Cuba og arbejder i dag for den populære romproducent Oliver & Oliver Rums på Den Dominikanske Republik. Reiniel Vicente Diaz voksende op blandt de cubanske sukkerrør, og blev oplært af sin far. Reiniel er dermed anden generations romproducent og hovedarkitekten bag Bayou Rum.

I Bayou-serien findes der fire forskellige aftapninger; Reserve, Single Barrel, XO og Spiced.