Apollonio Casa Vinicola

Apollonio Casa Vinicola har siden slutningen af 1800 tallet produceret vin i regionen Apulien. Vingården er familieejet gennem flere generationer.  Apulien er en region, der har været lokomotiv for den markante kvalitetsforbedring som det sydlige Italien har oplevet igennem de sidste år. I dag er det Marcello og Massimiliano, fjerde generation af Apollonio Casa Vinicola, der tegner firmaet. Vingården ligger nær byen Lecce.

Huset har på trods af sin høje alder levet et noget upåagtet liv. Dette skyldes bland andet at man har virket som underleverandør til velansete producenter i området.

Druerne til den årlige produktion på ca. 500.000 flasker kommer dels fra 10 hektar jord i området omkring byen Copertino, som firmaet selv ejer og dels fra små men velvalgte vinbønder. For at sikre den høje kvalitet som kendetegner Apollonios vine, plukkes alle druer manuelt, og intet sted hverken på Apollonios egne marker eller hos leverandørerne overstiger udbyttet 55 hektoliter per hektar.

Hoveddruerne i Apollonios vine er de egnskarakteristiske Negroamaro, Malvasia nera og Primitivo. Det der giver vine som Salice Salentino, Copertino og Salento Primitivo. Absolut, såvel som i forhold til prisen, er der tale om særdeles konkurrencedygtige vine.

Vine fra Primitivo di Manduria regnes for de allerbedste i området. Kun ca. 7% af disse fremragende vine fremstilles her.

Læs mere om vingården, klik her.